Foutmelding

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4517
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Foutmelding

Bericht door Ballegooijen »

Wie kan er iets vertellen over de onderstaande foutmelding? Ik krijn hem niet ontcijferd :cry:


Gallerij Link
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10519
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Foutmelding

Bericht door Arie Kabaalstra »

is het wel een foutmelding?.. doorgaans zijn foutmeldingen ROOD gemarkeerd
Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4517
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Foutmelding

Bericht door Ballegooijen »

Tja, het vreemde is dat als ik vervolgens op start druk dat ik dan de melding krijg: Los eerst het botsingsgebied op.
Maar er is helemaal geen botsingsgebied ;-)
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10519
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Foutmelding

Bericht door Arie Kabaalstra »

Weet je dat zeker?.. post eens een screendump van je hele scherm?..
Past je werkstuk wel binnen je werkbereik?
Kjelt
Donateur
Berichten: 4190
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Foutmelding

Bericht door Kjelt »

Als de software "ziet" dat je ergens in je code buiten je ingestelde grenzen gaat dan zie je inderdaad een rode melding en in de Gcode subvenster krijg je de eerste regel waar een potentiele "collission" is te zien.
Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4517
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Foutmelding

Bericht door Ballegooijen »

Arie Kabaalstra schreef: 02 feb 2021 14:10 Weet je dat zeker?.. post eens een screendump van je hele scherm?..
Past je werkstuk wel binnen je werkbereik?
Heb inmiddels het programma aangepast. Hierdoor kan ik geen screendump meer maken.
Ik had een booractie gemaakt waarbij ik had gekozen voor Drilling rappid out. De dikte van het materiaal was 35 mm. Heb nu gekozen voor Chip Breaking en dan krijg ik geen foutmelding. Misschien had het daar iets mee te maken??
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Kjelt
Donateur
Berichten: 4190
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Foutmelding

Bericht door Kjelt »

Nooit gezien in ieder geval.
Wel als de safe waarde voor de booraktie van Z te hoog is gekozen (buiten de instelling).
Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 4255
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Foutmelding

Bericht door serum »

Zijn gewoon je LAF settings. Is geen foutmelding. Ik zie hem ook geregeld staan.
foto's uploaden op cnczone.nl Let op, maximale grootte is 2,5MB, geen restricties op resolutie
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10519
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Foutmelding

Bericht door Arie Kabaalstra »

Heb je het oude programma nog?..

Screendumps kun je altijd maken.. gewoon een kwestie van Print Screen toets indrukken, en in een tekenprogramma (paint zit er altijd op) plakken.. meer is het niet..

'k zit momenteel tot mijn nek in het schrijven van Macro's... eigenlijk nog niet eens het schrijven van de macro's zelf, maar meer het opbouwen van de menustructuur.
omdat ik voor mijn draaibank de boel wil "opfrissen" waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld Fillets die ook met hoek en diameter te programmeren zijn, en Fillets waarbij je aan kan geven of ze wel of niet tangentiaal raken aan de andere contourdelen.
Groefsteken met fillets of chamfers op de randen, of V-Groeven.
schroefdraad moet ik ook nog een keer schrijven.. Nu dus.. zodat ik als ik de EMCO Compact 5 van een Servomotor en een Spindelsensor heb voorzien, ik ook mijn schroefdraad op de draaibank kan maken.. da's handiger dan frezen, want ik kan het dan in één opspanning doen.. , en zo zijn er nog wel meer grappen.. zoals Chamfers in het 2de kwadrant om maar wat te noemen, en het steken van kopse groeven (iets dat veel voorkomt in horlogekasten voor de O-ring achter het deksel)
Daardoor kan het even duren voor dat ik ergens in duik.. vandaar
Plaats reactie