Toolpath maken vanaf STL

Vragen die je boven niet kwijt kunt, kan je hier stellen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Toolpath maken vanaf STL

Bericht door Jasper » 04 okt 2019 14:06

Ik heb al eens in Artcam een toolpath gemaakt van een STL en dat lukte me toen aardig, Maar nu krijg ik wel toolpaths maar niet zoals ik het zou willen.
Ik heb een stuk kersen (Met dank aan Toxiq) en dat moet een klok worden.

Als ik een toolpath ga maken met een 6mm endmill en 1.5mm ball dan laat hij de stukken tussen de cijfers zitten en dat is niet de bedoeling want ik denk dat dat op zijn minst enkele ball freesjes kost.

Ik heb Fusion 360, Artcam 2018 en Vectric 8.15 (9.## moet ik nog installeren)
Artcam dus een keer of 3 gebruikt en Vectric alleen voor vcarve in een rechthoekig getekend object.

Is er iemand die mij op weg kan helpen, Andere freesjes adviseren mag natuurlijk ook.
Het bestand kan ik je eventueel sturen al is dat tegen de licentie in maar goed ik ga er vanuit dat die rus hier niet mee leest ;-)


Gallerij Link

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 8449
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door DaBit » 04 okt 2019 15:13

Wat is de afstand tussen de cijfers? Als dat kleiner dan 1,5mm is dan kan de frees er inderdaad niet langs.
Tussen de '1' en de '0' van de 10 ziet het er maar erg krap uit, waar de cijfers naar de buitenring gaan ook.

(De cijfers 4-9 zijn180 graden gedraaid tov 10-12, 1-3. Bah. Magoed, dat is smaak)

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door Jasper » 04 okt 2019 16:32

Diameter van de klok is 37cm. Zal even moeten meten straks wat de afstand tussen de cijfers is.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5175
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door audiomanics » 04 okt 2019 18:23

Ik ken artcam2018 niet, maar het zal niet heel veel schelen met de andere versies.. In 2008 heb je in 2D de mogelijkheid om een grijswaardeplaatje te laten zien van de hoogte.. De achtergrond is dan geel. Met dat geel als primairy color kan je dan een vector om het model genereren, en die een offset naar buiten geven. dat is het gebied waarbinnen je het relief-toolpath laat maken.. Diezelfde vector, maar dan zonder offset kan je gebruiken om tussenliggende stukken uit te frezen..
In mijn Artcam 2015 zie ik die hoogte- grijswaarde nog niet... zou kunnen dat ze die optie er later uitgehaald hebben.. je kan altijd nog wat met de vectoren spelen zodat de frees er nog net tussendoor kan (node-edit)

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door Jasper » 04 okt 2019 18:29

Daar zal ik morgen eens op zoeken dan. Er zat wel eerst een lampje in waarmee je een schaduw vector kon maken maar die zag ik ook niet meer.

Is een jaar geleden dat ik Artcam gebruikt heb.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5175
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door audiomanics » 04 okt 2019 18:38

als je toevallig ook 2008 hebt, dan kan ik je er zo doorheen loodsen..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door Jasper » 05 okt 2019 10:02

2008 helaas niet, Maar ik ben er nu redelijk uit door het tekenen van wat cirkels en dan inside vector.
Nu alleen nog een PP voor Eding zoeken want Eding en CNCUSB staan er niet bij.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5175
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door audiomanics » 05 okt 2019 11:39

Ik wil je mijn pp wel toesturen.. zal ook wel werken met 2018..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door Jasper » 05 okt 2019 12:22

Hoi Kees,

Dat zou fijn zijn.

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: Toolpath maken vanaf STL

Bericht door Jasper » 05 okt 2019 18:33

Voor nu heb ik de Planet PP genomen. Mijn oude planet files werken gewoon dus dacht dan voor nu deze even.
Had een 6mm flat roughing en een 1.8mm ball details gedaan.
De detail heb ik nu 2 freesjes op gebroken dus ik denk dat ik nu maar voor een 3.175 ball ga als detail.

Helaas geeft de Planet PP van artcam geen toolpath op het scherm.

Plaats reactie