aanpassen operate screen

Vragen die je boven niet kwijt kunt, kan je hier stellen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
boogje
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 feb 2015 11:10

aanpassen operate screen

Bericht door boogje » 08 okt 2019 19:23

hoe kan ik het operate screen aanpassen Eding CPU5AE eternet
de knop nesten heb ik niet nodig bij het draaien.
ik zou graag de knoppen van de snelheid op dit scherm willen
hoe doe ik dit en waar kan ik de informatie vinden.
vr groet jan

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1918
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: aanpassen operate screen

Bericht door Breaker » 08 okt 2019 19:56

De knoppen in de meeste menu's hebben vaste functies en zijn niet aan te passen.
Alleen de 20 knoppen van de user menu's onder F11 en F12 zijn aan te passen via de macro.cnc. Zie daarvoor sectie 2.1.27.9 van de handleiding.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
carlo
Berichten: 332
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:33
Locatie: Diepenbeek België
Contacteer:

Re: aanpassen operate screen

Bericht door carlo » 08 okt 2019 20:14

goeiemorgen

in de map van eding staat een map QT_ExampleUi
voorbeeld om zelf een scherm te maken
weet dat het mogelijk is maar vraag het mij niet
heb het voorbeeld al eens aan de praat gekregen maar dat is ook alles

iemand geroepen om zoiets op de open dag uit te leggen
ik ben al kandidaat om te komen luisteren

mvg
carlo

chimaerion
Berichten: 102
Lid geworden op: 28 nov 2017 19:50
Locatie: Oost-vlaanderen

Re: aanpassen operate screen

Bericht door chimaerion » 08 okt 2019 20:21

Carlo,

Je bedoelt goede avond, in plaats van goeiemorgen.

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1918
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: aanpassen operate screen

Bericht door Breaker » 08 okt 2019 20:27

Voor carlo is het altijd goeiemorgen, lees zijn posts maar eens terug :mrgreen:

Een heel eigen interface maken kan natuurlijk ook:

Gallerij Link

maar dat gaat wel iets verder dan de oorspronkelijke vraag.

De knoppen van speed en feed staan overigens al vast in andere menu's:
Feed: F4->F9/F10
Speed: F7->F9/F10
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9098
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: aanpassen operate screen

Bericht door Arie Kabaalstra » 12 okt 2019 15:46

Kijk maar eens in de Manual.. er is heel wat aan te passen..

Wil je een eigen ontwerp screen.. Succes.. het kan. .maar het is een hele puist werk.. ik heb in het verleden zelf met de DOTNETAPI.DLL een koppeling met EdingCNC gemaakt met een Visual Basic Applicatie die de UserInterface bevatte.. werkte prima,

Ik had een User interface nodig die je middels Kopiëren/Plakken kon programmeren, omdat de gebruikers van die machine geen kennis hadden van CNC, en dat ook niet nodig hadden.. gewoon een paar velden selecteren in Excel, kopiëren, en in de User Interface op een knop klikken..Presto!..

het ontwerpen van een goede User Interface is al een hele puist werk.. Bert en Ik zijn daar best wel een poosje mee bezig geweest.. nu zo'n 11 jaar geleden..

een Professionele Besturing kun je ook niet aanpassen.. alles zit daar waar het zit met een reden..

Plaats reactie