librecad - blokjes kopiëren werkt niet

Vragen die je boven niet kwijt kunt, kan je hier stellen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
keesfrees
Berichten: 3163
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen

librecad - blokjes kopiëren werkt niet

Bericht door keesfrees »

De laatste tijd keek ik nog weer eens naar librecad, dat lijkt wel steeds beter te werken.
Ik suggereer dit aan klanten om mee te kunnen kijken, dan stuur ik een tekening in dxf (2004) formaat en dat opent probleemloos en de blokken blijven in takt. ( een dwg zou ook moeten kunnen maar dat geeft een foutmelding ( met dwg bestand versie 2004 ) )

Nu heb ik weer eens een vriendendienstje op me gehaald ( voor de scouting ) met veel indeel werk, in plaat.
Blokjes ( autocad stempels ) in plaat zetten ( nesten ) Ja dat kan wellicht ook automatisch maar dat is weer een ander verhaal.

Dus, ik dacht handig te zijn, laat iemand anders dat doen in librecad.
Dus even getest, blokje selecteren, ctrl-c, ctrl-v, slepen, dat werkt.
Volgende blokje, plakken, he ! dat is het vorige blokje weer, nog een keer proberen, maar nee het eerste blokje blijft terugkomen.
Heb ik nu zo maar binnen een paar tellen een bug ontdekt ?
Iemand hier die werkt met librecad ? ( op linux (debian) in mijn geval )
Of een beter alternatief ( "gratis", multi-OS, (opensource) :-> )
Maar daar zoek ik al jaren naar, maar wie weet is er iets wat ik nog niet ken.

Of, wie heeft er zin/tijd voor een leuk klusje ?

https://en.wikipedia.org/wiki/LibreCAD
daar in staat ook :
https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... n_software

en dan is er :
alternativeto.net
dat gebruik ik best vaak, wel vaak ruzie met de bediening (selectie) maar dat wordt allengs beter zo lijkt het nu ik weer eens kijk.
Laatst gewijzigd door keesfrees op 07 jun 2024 17:23, 1 keer totaal gewijzigd.
handig aanhalen (citeren, quoten) : https://cnczone.nl/viewtopic.php?f=37&t=12599
Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 12166
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: librecad - blokjes kopiëren werkt niet

Bericht door hugo stoutjesdijk »

Heb je ook de rechter muisknop menu kopiëren plakken geprobeerd. Het overkomt mij wel vaker dat ctr-c niet doet wat ik er van verwacht. Muisknop menu doet het dan wel.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
keesfrees
Berichten: 3163
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen

Re: librecad - blokjes kopiëren werkt niet

Bericht door keesfrees »

Dank voor meedenken.
Ja, ik begrijp wat je bedoelt maar daar was ik al bedacht op, maarrr, -nu ik het nog eens probeer- werkt het helemaal niet meer.
En de rechter muis toets doet al helemaal niets.
Hmmm, dat wordt een moeilijk verhaal.

Ik ga hier eens snuffelen :
https://forum.librecad.org/

En ook kijken of het op windows anders, beter werkt.
handig aanhalen (citeren, quoten) : https://cnczone.nl/viewtopic.php?f=37&t=12599
Peter Bijlholt
Berichten: 149
Lid geworden op: 21 mei 2007 13:32
Locatie: Ezinge GR.

Re: librecad - blokjes kopiëren werkt niet

Bericht door Peter Bijlholt »

Moi Kees,
Ik heb geen verstand van Librecad, maar de principes zijn haast altijd gelijk aan andere cad programma's.
Zou je niet eens kijken naar Fusion 360. Dat is gratis en daar houden Hollanders van.
Ik heb vandaag net een cursus Fusion beginners afgerond en ik moet zeggen het wordt iedere keer als ik het opstart leuker. zelfs voor iemand van mijn leeftijd is het te doen.
Succes,
Peter
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Donateur
Berichten: 13803
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: librecad - blokjes kopiëren werkt niet

Bericht door Arie Kabaalstra »

keesfrees schreef: 07 jun 2024 14:58 Dus, ik dacht handig te zijn, laat iemand anders dat doen in librecad.
Dus even getest, blokje selecteren, ctrl-c, ctrl-v, slepen, dat werkt.
Volgende blokje, plakken, he ! dat is het vorige blokje weer, nog een keer proberen, maar nee het eerste blokje blijft terugkomen.
Heb ik nu zo maar binnen een paar tellen een bug ontdekt ?
Iemand hier die werkt met librecad ? ( op linux (debian) in mijn geval )
Als je Blocks in je Tekening hebt.. dan staan ze dus ook in je Block List.. en daarvandaan kun je ze in je tekening invoegen.. gewoon aan klikken en op het icoontje Insert Active Block klikken, of het block selecteren , en dan rechtsklikken, insert kiezen, en neermikken waar je maar wilt..

Wat was het probleem?... :lol:

Ik "werk" niet echt met LibreCad, maar ik vind wel dat het een prima pakketje is, zei het wat minder uitgebreid dan QCad, dat op dezelfde basis gebouwd is.
Ik heb er vroeger wel mee gewerkt, omdat het graties is, en vrij eenvoudig om te leren..

Nog even verder inhakend op Kopiëren en plakken van Blocks, als je dat doet, dan zet Librecad een Kopie van dat block ook in de Block List, wat dus betekent dat 't vanaf dat moment een ander block is.. en da's nie handig nie..

Dus: Blocks altijd invoegen vanuit de BlockList, wat dus Feitelijk je Bibliotheek is, dat betekent dat alle blokken rechtstreeks gekoppeld zijn, dus als je dat block vanuit de BlockList bewerkt, worden alle blocks van diezelfde naam in je tekening ook aangepast.. Want daar zijn Blocks voor tenslotte..
Plaats reactie