Harrison 280 trainer cnc/manueel

Stel je vragen hier over draaibanken en cnc

Moderator: Moderators

Robin-e30
Berichten: 152
Lid geworden op: 09 dec 2012 18:17

Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Robin-e30 » 27 mar 2013 19:40

Goedenavond!

Wat kan ik verwachten van een harrison draaibank met wisselaar?

Wat ik er mee wil doen is:

Kunstof draaien.

Alluminium draaien.

Staal draaien.

Rvs draaien.

Zijn deze machines nauwkeurig?

Kan je er redelijk mee voeden alluminium 3mm per keer?

Bank geschikt voor groe werkstukken?? 110 150mm

Max draaidiameter?

Ombouwen naar mach 3/ turnmasterpro?
wat is de beste optie?

Ik heb met cnc draaien geen ervaring.

Wel met conventioneel.

Ik ben niet handig met electronica is een dergelijke ombouw mkkelijk door mij eventueel uit te voeren?

Filmpjes van bewerkingen allemaal welkom.

Mvgr,

Robin

Leeuwinga
Berichten: 2983
Lid geworden op: 29 apr 2007 15:00
Locatie: Roden
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Leeuwinga » 27 mar 2013 19:49

Het is een mooie machine, ik heb al langer een.
Is bijzonder stabiel en nauwkeurig.
Het motor vermogen is wat beperkt waarom zou je een een keer
zoveel aluminium willen verspanen ? met cnc kun je toch eenvoudig
meerdere snedes maken... van bv. 1- 1,5mm
Op die wijze houdt je em m.i. nauwkeurig.

Ombouw naar Mach3 en Turnmaster kan prima.
Als je weinig elektrotechnische kennis hebt is Turnamster aan te raden.
Ook is dan gemakkelijker de turret te bedienen binnen turnmaster.
Kijk maar eens op mijn site
Cees

Robin-e30
Berichten: 152
Lid geworden op: 09 dec 2012 18:17

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Robin-e30 » 15 apr 2013 21:20

Beste Kees,

Bedankt voor je reactie.

De machine is helaas aan mijn neus voorbij gegaan.

Ik hoop dat ik er weer een tegen kom... al zal dit even duren.
(iemand van het forum die er een wil verkopen pb me)

Snedes van 1/1.5mm daar zal ik het dan maar mee moeten doen niet heel erg.

Ik weet niet hoe de motor gemonteerd zit? Kan er misschien een sterkere motor in of zeg ik nu hele gekke dingen??

mvgr,

Robin

deckel515
Berichten: 425
Lid geworden op: 04 okt 2011 19:32
Locatie: Mijdrecht (utrecht)
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door deckel515 » 15 apr 2013 21:46

1.5 mm in aluminum , das wel vrij ernstig , dat red men emco unimat 5 nog ..

moet zeker meer kunnen , ik heb in t verleden met zo een machine gewerkt en dan redde ik zeker meer mee .,,
en anders inderdaad een zwaardere motor monteren , van 8 kw oid , dan kan je lekker pellen zonder moeite :P

fijne machines , maar standard niet uitgerust met omloopspindesl zover ik weet , dat zou ik zelf als eerste aanpakken !

tantan
Donateur
Berichten: 552
Lid geworden op: 14 jun 2007 16:39
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door tantan » 16 apr 2013 09:12

Ik heb een harrison omgebouwd op mach3, als ik cnc verspaan zet ik inderdaad minder voor, 1 mm diameter.
Maar manueel pak ik rustig 5 mm in diameter alu af per snede. In automaten staal overigens ook.
Ik ben bijzonder tevreden met deze zeer stabiele machine. Daar waar ik geen zin in heb of lastige dingen doe ik cnc de rest manueel. In de x richting draai ik cnc +- 0.01, de z is een stuk minder nauwkeurig maar voor mijn toepassingen ook minder belangrijk. Ik heb er geen turret op zitten maar heb daar ook niet zoveel behoefte aan.

Ik heb een filmpje van mijn machine op youtube staan
http://www.youtube.com/tantancnc

mfdealer
Berichten: 69
Lid geworden op: 04 jun 2012 16:01

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door mfdealer » 19 apr 2013 10:14

bij ons in het dorp staan er bij een handelaar 2 harrisons te koop.
de ene is met een gewone wisselaar de andere met een turret met 4 gereedschapsplaatsen.
van beide machines is het aanstuur gedeelte stuk, dus kun je hem alleen manueel bedienen.
de vraagprijzen zijn 3500 en 4500 euro :roll:
wat kost het om hem om te bouwen zodat het spul ook werkt zoals het hoord?

deckel515
Berichten: 425
Lid geworden op: 04 okt 2011 19:32
Locatie: Mijdrecht (utrecht)
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door deckel515 » 19 apr 2013 11:14

kijk eens op e site van leeuwinga , hij verkoopt zover ik weet een set

Leeuwinga
Berichten: 2983
Lid geworden op: 29 apr 2007 15:00
Locatie: Roden
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Leeuwinga » 19 apr 2013 13:06

@mfdealer je hebt een pb
Cees

Robin-e30
Berichten: 152
Lid geworden op: 09 dec 2012 18:17

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Robin-e30 » 23 apr 2013 19:42

wat is de max te draaie diameter op een harrison met wisselaar.

Ik meen 50mm op radius buiten de drieklauw..

Maar hoeveel in diam is de drieklauw?

Leeuwinga
Berichten: 2983
Lid geworden op: 29 apr 2007 15:00
Locatie: Roden
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Leeuwinga » 23 apr 2013 20:35

Dat weet ik wel :idea:
De standaard klauwplaat is 125mm.
De klauwplaat is een camlock model (drie pennen)
De maat hiervan is D1-4
Cees

Robin-e30
Berichten: 152
Lid geworden op: 09 dec 2012 18:17

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Robin-e30 » 24 apr 2013 01:23

Zo!!

Ik kwam vanmiddag uit het werk rond half 7. Even op marktplaats kijken je weet het niet;).
Zoeken: harrison cnc

Krijg nou wat er staat er een op met wisselaar!! Machine zag er netjes uit op de foto. Ja niet twijfelen gewoon bellen.
Machine was er nog en stond er net een uur op! Alleen woonde de beste man in mechelen limburg voor mij 2 uur heen en 2 uur terug:0!! Om 11 uur stond ik daar op de stoep. Machine is stabiel, verspaand goed. Kortom een deal gemaakt!

Ben nu officieel eigenaar van een harrison cnc met wisselaar!! Machine verkeerd werkelijk in nieuwstaat!!

Truste (ik ben net thuis) pfff

Robin-e30
Berichten: 152
Lid geworden op: 09 dec 2012 18:17

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Robin-e30 » 06 mei 2013 17:18

Aangezien ik nu op vakantie ben en helaas niet veel kan doen..
Toch zit ik te brainstormen.

Besteld:
Turnmaster pro
Turbo cad cam
Bijbehoren

Nog bestelen:
Rohm 3 klauw
Zachte klauwen
Mini chuck

En ik wil nog wat groter kunnen draaien met mijn wisselaar.
Zijn er mensen die hier al iets op bedacht hebben?

Heb zelf ook ideeen maar kan helaas dus nog niets doen.

Gr Robin

Gebruikersavatar
Ian
Berichten: 376
Lid geworden op: 23 jul 2009 15:20
Locatie: Elst (ut)
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Ian » 06 mei 2013 18:04

Welke diameter wil je draaien dan?

Boven het bed kun je tot 280 zoals type. Ok zegt
Boven de slede wel een stuk kleiner natuurlijk
cnc/conventioneel draaier cnc/conventioneel frezen tig/mig lassen

Romano
Berichten: 17
Lid geworden op: 16 mar 2012 20:02
Contacteer:

Re: Harrison 280 trainer cnc/manueel

Bericht door Romano » 06 mei 2013 18:58

Hoi Robin,

Ik heb ook net Turnmaster pro besteld voor mijn harrison, ik hoop dat het van de week binnenkomt.
Ook ik heb een wisselaar er op zitten, het afgelopen jaar heb ik de bank vooral conventioneel gebruikt
En daarom er een multifix op gezet zodat ik wat flexibeler was maar eventueel grotere diameters kan draaien.
Nu komt er dus turnmaster pro in maar ik denk dat ik de multifix laat zitten, wel wil ik het zo doen dat ik een stekkerverbinding aan de gereedschapwisselaar maak zodat ik makkelijk kan wisselen van wisselaar naar multifix.
In mijn geval is het toch vooral enkelstuks.
Dus wellicht een idee om er ook een multifix op te zetten.

Onder de wisselaar zit een dikke plaat ( weet zo ff niet de maat) je zou daar een langere voor kunnen nemen zodat je de wisselaar naar achteren kan zetten maar daar wordt je opstelling uiteraard onstabieler van.

Ik blijf je draadje volgen omdat ik ook net met de harrison bezig ben om die om te bouwen naar turnmaster.

Plaats reactie