Afbeeldingen plaatsen

Als er verzoeken zijn om bijv, een nieuw sub-forum aan te maken of tips en ideeën. Die kunnen jullie hier kwijt.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3699
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door serum »

Afbeeldingen plaatsen op het CNCzone.nl forum;

Klik rechts bovenin op 'Galerij'

Gallerij Link

Klik vervolgens achter 'je persoonlijke album' op je gebruikersnaam;

Gallerij Link

Klik op 'afbeelding uploaden'

Gallerij Link

Klik op 'kies bestanden'

Gallerij Link

Je kan nu meerdere bestanden tegelijk selecteren op je computer.
De bestandsgrootte is gelimiteerd op 2,5MB, er is geen restrictie op aantal pixels. De afbeelding wordt automatisch verschaald op het forum. een 1280x1024 plaatje geeft het beste resultaat (scherpste foto op het forum)

Klik op het plaatje dat je wilt delen en kopieer de tekst in het veld achter 'Afbeelding BBcode:' en plak de volledige tekst in je post;


Gallerij Link


Gallerij Link
Laatst gewijzigd door serum op 05 apr 2020 15:21, 3 keer totaal gewijzigd.
foto's uploaden op cnczone.nl Let op, maximale grootte is 2,5MB, geen restricties op resolutie
Portje
Donateur
Berichten: 434
Lid geworden op: 24 apr 2012 10:16
Locatie: Volgens mijn VPN kom ik uit..?

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door Portje »

Goed gedaan jochie.

als jouw gedeelte nu word opgepakt en in een apart kopje gezet wordt op een vaste plaats, hoeft het nooit meer te gebeuren.
Laatst gewijzigd door Portje op 05 apr 2020 11:50, 1 keer totaal gewijzigd.
mijn hoofd zit zo barstensvol met informatie dat ik niets meer terug kan vinden
keesfrees
Berichten: 2307
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door keesfrees »

Dat bedoel ik !
:-)
Portje
Donateur
Berichten: 434
Lid geworden op: 24 apr 2012 10:16
Locatie: Volgens mijn VPN kom ik uit..?

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door Portje »

Hoe moeilijk is dat om te maken hé.
wel vreemd is dat ik de eerste afbeelding niet zie en op de galerij link moet klikken die er onder staat om die te kunnen bekijken.
de rest staat wél gewoon in beeld.

Gallerij Link
mijn hoofd zit zo barstensvol met informatie dat ik niets meer terug kan vinden
Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3699
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door serum »

Dat is mij wel eens eerder opgevallen op het forum. Ik heb dat probleem hier nu zelf niet. sluit de browser eens en open hem eens opnieuw?
foto's uploaden op cnczone.nl Let op, maximale grootte is 2,5MB, geen restricties op resolutie
keesfrees
Berichten: 2307
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door keesfrees »

Dat komt omdat de afbeelding en het verbodsbord dezelfde naam hebben, of zoiets, dat kom je idd alleen op dit (soort) forum tegen.
Met crtl + F5 zie je alles weer
handig aanhalen (citeren, quoten) : https://cnczone.nl/viewtopic.php?f=37&t=12599
Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3699
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door serum »

Zelfde naam hebben ze in dit geval niet. idd, ctrl+f5 of cmnd+r zou het ook op kunnen lossen. kan ook een cache dingetje in je browser zijn.
foto's uploaden op cnczone.nl Let op, maximale grootte is 2,5MB, geen restricties op resolutie
Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 8487
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door hugo stoutjesdijk »

serum schreef: 05 apr 2020 11:21 Klik op het plaatje dat je wilt delen en kopieer/plak de volledige tekst in je post;
Als je een nog kleine optimalisatie in je tekst aan brengt is het nog moeilijker om het niet te kunnen reproduceren. :lol:
Klik op het plaatje dat je wilt delen en kopieer de tekst in het veld achter Afbeelding BBcode: en plak de volledige tekst in je post;
Dat verbodsbord, ik heb soms de indruk dat het wel eens wat langer duurt voordat het plaatje er is, dan krijg ik alleen tekst, even later staan er dan wel plaatjes.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3699
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door serum »

hugo stoutjesdijk schreef: 05 apr 2020 12:13
serum schreef: 05 apr 2020 11:21 Klik op het plaatje dat je wilt delen en kopieer/plak de volledige tekst in je post;
Als je een nog kleine optimalisatie in je tekst aan brengt is het nog moeilijker om het niet te kunnen reproduceren. :lol:
Klik op het plaatje dat je wilt delen en kopieer de tekst in het veld achter Afbeelding BBcode: en plak de volledige tekst in je post;
Dat verbodsbord, ik heb soms de indruk dat het wel eens wat langer duurt voordat het plaatje er is, dan krijg ik alleen tekst, even later staan er dan wel plaatjes.
Aangepast Hugo! bedankt voor de tip.
Laatst gewijzigd door serum op 05 apr 2020 15:18, 1 keer totaal gewijzigd.
foto's uploaden op cnczone.nl Let op, maximale grootte is 2,5MB, geen restricties op resolutie
Kjelt
Donateur
Berichten: 3253
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door Kjelt »

Een jaar geleden moest een nieuw lid ook nog iets in de instellingen veranderen.
Anders had hij geen eigen gallerij, ik weet niet of dit nu default al aan staat.
Portje
Donateur
Berichten: 434
Lid geworden op: 24 apr 2012 10:16
Locatie: Volgens mijn VPN kom ik uit..?

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door Portje »

En op dit forum wil een foto/afbeelding wel eens(vaak) meer zeggen dan een heel technisch verhaal van 3 A4'tjes.
en dan het liefst een afbeelding die loei groot is zodat je lekker kunt inzoomen.


Gallerij Link
mijn hoofd zit zo barstensvol met informatie dat ik niets meer terug kan vinden
keesfrees
Berichten: 2307
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door keesfrees »

Het was al weer even geleden dat ik er naar keek, maar voor wat ik zie klopt mijn idee er over wel, de browser heeft niet in de gaten dat het plaatje stiekem is veranderd en herlaad niet.
keesfrees schreef: 05 apr 2020 12:07 Dat komt omdat de afbeelding en het verbodsbord dezelfde naam hebben
serum schreef: 05 apr 2020 12:09 Zelfde naam hebben ze in dit geval niet
De koppelingen achter het plaatje :

net gestart, niet ingelogd, verbodsbord zichtbaar :
https://www.cnczone.nl/gallery/image/20339/medium
ingelogd, verbodsbord zichtbaar :
https://www.cnczone.nl/gallery/image/20339/medium
ctrl + F5 , plaatje zichtbaar :
https://www.cnczone.nl/gallery/image/20339/medium

( aanvulling : 3 x dezelfde link cq plaatje naam )

Meer weet ik er niet van, ik constateer zo maar wat, hoe gaat dat op ander fora software, zou er iets in te stellen zijn in phpBB ?
Vooralsnog gebruik ik ctrl + F5, ook niet zo'n probleem.
Laatst gewijzigd door keesfrees op 22 jul 2020 10:04, 1 keer totaal gewijzigd.
handig aanhalen (citeren, quoten) : https://cnczone.nl/viewtopic.php?f=37&t=12599
Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 3699
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door serum »

Klopt, vandaar dat ik de cache aanhaalde.
foto's uploaden op cnczone.nl Let op, maximale grootte is 2,5MB, geen restricties op resolutie
JanF
Berichten: 23
Lid geworden op: 06 jan 2016 14:34
Locatie: Ryptsjerk

Re: Afbeeldingen plaatsen

Bericht door JanF »

Dankjewel Kjeld, voor jou opmerking!
Ik voelde me een enorme digibeet dat het er bij mij anders uitzag,
Ik zag namelijk geen persoonlijk album!!!!
Maar goed bij gebruikersprofiel kun je in het tabblad Galerij een album aan maken.
Als Serum dit nog even toevoegt aan zijn uitleg dan moet iedereen foto's kunnen posten.
Plaats reactie