Gezocht iemand met Siemens ervaring

Hier kunnen de echte profs onderons praten over besturingen die gebruikt worden in de industrie bijv; Fanuc, Fagor, Siemens, Mitsubishi, heidenhain besturingen

Moderator: Moderators

willy wonka
Berichten: 806
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door willy wonka » 05 dec 2018 15:28

Gezocht:
Iemand die ervaring heeft met Siemens (802c) besturing en PLC(?)

Toelichting:
We hebben een "nieuwe" draaibank gekocht met een Siemens 802C besturing.
Machine was zijn parameters kwijt en deze is opnieuw ingelezen bij de verkoper.

Bij het bezichtigen van de machine kwam er een foutmelding op het beeldscherm en werkte de wisselaar niet.
Aangezien de verkoper mij verzekerede dat de wisselaar werkt, heb ik de machine gekocht. Verkoper had zelf geen idee hoe de besturing werkt. En mijn kennis van de Siemens besturing was op dat moment ook zo goed als nul. Nu blijkt het tegendeel waar te zijn. Machine is vorige week afgeleverd maar de wisselaar werkt niet zoals het moet.
Het lijkt erop of de parameters voor de wisselaar niet goed staan en/of het e.a. aan PLC?subroutine? ontbreekt. Ik heb er te weinig kaas van gegeten en heb er ook geen tijd voor om mij tot de details hierin te verdiepen.
Degene die de parameters opnieuw heeft ingeladen was vandaag op bezoek om naar het euvel te kijken, maar kon helaas op dat moment ook vrij weinig betekenen.

Het is een relatief simpele wisselaar.
6 positie encoder die werkt met een magneetje op de as van de wisselaar. En een motor gekoppelt aan de as.
Draait met de klok mee en om te "locken"een x aantal tijd tegen de klok in.

Aangezien ik veel draaiwerk moet doen (oude machine is verkocht) en ik momenteel stil lig m.b.t. draaiwerk. Ben ik opzoek naar iemand die ervaring heeft met dit soort zaken, voordat de machine opgehaald kan worden door de verkoper...

Jensorie
Berichten: 738
Lid geworden op: 27 aug 2008 22:44
Contacteer:

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door Jensorie » 05 dec 2018 16:21

Hoi Willy Wonka,


Volgens mij zit hier een wisselaar op van andere makelij dan de draaibank fabrikant. Als je hiervan de fabrikant (bijvoorbeeld Sauter) kunt achterhalen dan kun je denk ik al meer reacties verwachten van experts.

Betreft dit de draaibank uit Ledeacker?



Groet,
Jens
JensOrie.nl

willy wonka
Berichten: 806
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door willy wonka » 05 dec 2018 16:29

Hallo Jens,

Daar komt de machine inderdaad vandaan.

Het is helaas geen Sauter
Er staat geen merk op, maar het is 100% iets uit China.

De basis is een ck6130 draaibank die in alle kleuren/configuraties van de regenboog te krijgen is. Met toolpost, met 4pos wisselaar met 6pos wisselaar, gsk besturing, of fanuc of fagor etc etc.

Deze is dan van Huvema. En beschikt over de 802 besturing. Machine komt uit 2007.
Huvema zelf heeft 0 informatie. Die schuiven blijkbaar ook alleen maar doosjes uit China door.

Papieren documentatie die bij de machine kwam klopt ook voor geen kanten. Van de stapel boekjes en papieren zijn maar 8 a4tjes over de machine. Maar daar staan de specs in en wat veiligheids geneuzel.

Gebruikersavatar
boutje
Berichten: 1010
Lid geworden op: 22 jan 2007 00:13
Locatie: spaarnwoude
Contacteer:

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door boutje » 05 dec 2018 20:01

Is dat niet een duplomatic wisselaar?

willy wonka
Berichten: 806
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door willy wonka » 05 dec 2018 20:03

Ik zou het niet weten Boutje?
Zegt mij niets, en Google ook niet.

Dit is hem in ieder geval
http://cncmakers.com/uploads/soft/10122 ... s_JLD6.pdf

Handleiding van de turret is hier te vinden
Met elektrisch schema, dus dat is al iets.
http://www.cncmakers.com/cnc/News/HAK31 ... e_And.html

Niet zo heel spannend dus.
3 fasen motortje, en een encoder die voor elke puls (dus toolpositie) één draadje heeft.

Als ik een "T" command geef dan hoor ik wel een relais tikken en komt met een melding.
Dit heeft waarschijnlijk te maken met de parameters en de subroutine(?) die het T commando aanroept.
Daar zit volgens mij het probleem.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6382
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door hugo stoutjesdijk » 05 dec 2018 21:33

Zonder er ook maar iets van te weten, zomaar even een losse opmerking: Zijn alle zekeringen en thermische beveiligingen gecheked.
Bij thermische beveiligingen kan het nooit kwaad om ze gewoon allemaal uit te schakelen en daarna alles weer aan. Er kan er wel eens op het randej van afschakelen hangen.

(dat ze die parameters nu nog niet in flash hebben ) :cry:
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

willy wonka
Berichten: 806
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door willy wonka » 05 dec 2018 21:43

Heb ik gechecked Hugo maar die lijken goed.
Lang verhaal kort...maar ik kan de turret wel "aansturen" via een omslachtige manier.
Ofja ik kan hem twee posities laten draaien (ook alleen maar twee), en dan moet ik via een omweg iets doen om hem de "locken" (zodat hij de andere kant uitdraait).
Dus ik weet dat de turret werkt

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6382
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door hugo stoutjesdijk » 05 dec 2018 21:48

Misschien dat er naast parameters ook nog een soort van onderprogramma bij hoort.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6382
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door hugo stoutjesdijk » 05 dec 2018 21:54

Misschien wat algemeen google werk ? o.a.
https://support.industry.siemens.com/tf ... ageSize=10
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

willy wonka
Berichten: 806
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door willy wonka » 05 dec 2018 22:24

hugo stoutjesdijk schreef:
05 dec 2018 21:48
Misschien dat er naast parameters ook nog een soort van onderprogramma bij hoort.
Klopt inderdaad, dat vermoed ik dus ook.
Maar als je iets koopt en je wordt verteld dat alles werkt. En er vervolgens achter komt dat er nog meer niet klopt/mist (losstaande van de turret).
En je krijgt als reactie "ik weet er ook niets van"...dat je dan wel een beetje kwaad mag zijn :roll: En dat de verkoper het maar oplost
Nu moet ik mij gaan verdiepen in dit soort zaken, waar ik totaal geen tijd voor heb...in de hoop dat ik het werkend krijg.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6382
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door hugo stoutjesdijk » 05 dec 2018 22:36

willy wonka schreef:
05 dec 2018 22:24
hugo stoutjesdijk schreef:
05 dec 2018 21:48
Misschien dat er naast parameters ook nog een soort van onderprogramma bij hoort.
Klopt inderdaad, dat vermoed ik dus ook.
Maar als je iets koopt en je wordt verteld dat alles werkt. En er vervolgens achter komt dat er nog meer niet klopt/mist (losstaande van de turret).
En je krijgt als reactie "ik weet er ook niets van"...dat je dan wel een beetje kwaad mag zijn :roll: En dat de verkoper het maar oplost
Nu moet ik mij gaan verdiepen in dit soort zaken, waar ik totaal geen tijd voor heb...in de hoop dat ik het werkend krijg.
Dat heb je dan nog netjes verwoord. Hoop dat het lukt.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

willy wonka
Berichten: 806
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door willy wonka » 05 dec 2018 22:57

Ik ga de Siemens CD eens installeren op de laptop, en aan de machine hangen van het weekend.
Wellicht mist er de subroutine voor de wissel

zie 3.24
https://cache.industry.siemens.com/dl/f ... _en-US.pdf

VDFman
Donateur
Berichten: 85
Lid geworden op: 27 mar 2011 18:23

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door VDFman » 06 dec 2018 08:16

Als je de originele parameters er niet bij hebt ben ik bang dat het einde verhaal is, krijg je niet aan de gang. Zelfs voor een specialist is het schrijven van die parameters al geen sinecure. Kan natuurlijk wel maar de kosten van zo'n specialist overstijgen de waarde van de machine met een veelvoud denk ik.

willy wonka
Berichten: 806
Lid geworden op: 03 jan 2013 18:20

Re: Gezocht iemand met Siemens ervaring

Bericht door willy wonka » 06 dec 2018 08:42

Alles is werkzaam
Op de centraalsmeringspomp en turret na.
Ik denk dat dit een kwestie is van de subroutine inladen is.
De parameters waren verloren gegaan, maar ik heb wel twee CD's erbij van Siemens software en de parameters.
Ik denk....dat als ik de turret subroutine erin zet het e.a. wel gaat werken.

Plaats reactie