Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Hier kunnen de echte profs onderons praten over besturingen die gebruikt worden in de industrie bijv; Fanuc, Fagor, Siemens, Mitsubishi, heidenhain besturingen

Moderator: Moderators

skillalot
Donateur
Berichten: 3283
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door skillalot »

rien1959 schreef: 13 sep 2021 08:23 Misschien een open deur intrappen, maar waarom de de Doosan importeur niet gebeld ? (Dormac ?)
In mijn tijd als Mikron monteur was het heel gewoon dat klanten met zulke vragen kwamen.
Oh we hebben hier een Mikron monteur, even inbreken op dit topic dan :lol:

We hebben hier een Mikron UME600 staan met heidenhahn 415B besturing. Hoe kan ik daar met de deur open de assen bewegen (met handwiel)?
Arie Kabaalstra
Berichten: 10970
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door Arie Kabaalstra »

hugo stoutjesdijk schreef: 13 sep 2021 12:37 Om de tool uit de spindel te pakken is er toch geen speciale positie nodig? Dan kun je in specifieke gevallen dus de tool niet uit de spindel halen.
Maar logisch gezien : 'hydrauliek' moet wel aan staan, assen moeten kunnen joggen, en er moet waarschijnlijk voldoende lucht aanwezig zijn, en geen 'noodstop' voorwaarde.
Nouja.. zoals gezegd.. bij een Bridgeport is het deur open, knop naast de spindel drukken.. tool komt los
bij een Kiheung, tool "ontgrendelen" op de console, deur open, knop naast de spindel drukken.. tool komt los..

maar hoe die procedure er bij een Doosan uitziet?.. geen idee..
Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 9799
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door hugo stoutjesdijk »

skillalot schreef: 13 sep 2021 12:44
rien1959 schreef: 13 sep 2021 08:23 Misschien een open deur intrappen, maar waarom de de Doosan importeur niet gebeld ? (Dormac ?)
In mijn tijd als Mikron monteur was het heel gewoon dat klanten met zulke vragen kwamen.
Oh we hebben hier een Mikron monteur, even inbreken op dit topic dan :lol:

We hebben hier een Mikron UME600 staan met heidenhahn 415B besturing. Hoe kan ik daar met de deur open de assen bewegen (met handwiel)?
Sinds er een UVV (Unfallverhütungsvorschrift) bestaat worden dat soort dingen allemaal wat ingewikkelder.
Misschien 'zustimtaste' tegelijkertijd vasthouden?
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
Jensorie
Berichten: 755
Lid geworden op: 27 aug 2008 22:44
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door Jensorie »

Kun je vanuit de tool table/ plaatstabel niet de tool ontladen? Er zijn veel machines waarbij je eerst in die omgeving de tool moet ontladen, en vervolgens de machine het gereedschap klaar zet in de spil, om er uit te pakken.


Jens
JensOrie.nl
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10970
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door Arie Kabaalstra »

'k heb vanmiddag ook even contact gehad met Dormac, en die gaven aan dat die sleutel aan de zijkant van de Console een rol speelt..

we gaan het zien
Gebruikersavatar
rien1959
Berichten: 551
Lid geworden op: 18 mar 2008 16:59
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door rien1959 »

hugo stoutjesdijk schreef: 13 sep 2021 13:18
skillalot schreef: 13 sep 2021 12:44
rien1959 schreef: 13 sep 2021 08:23 Misschien een open deur intrappen, maar waarom de de Doosan importeur niet gebeld ? (Dormac ?)
In mijn tijd als Mikron monteur was het heel gewoon dat klanten met zulke vragen kwamen.
Oh we hebben hier een Mikron monteur, even inbreken op dit topic dan :lol:

We hebben hier een Mikron UME600 staan met heidenhahn 415B besturing. Hoe kan ik daar met de deur open de assen bewegen (met handwiel)?
Sinds er een UVV (Unfallverhütungsvorschrift) bestaat worden dat soort dingen allemaal wat ingewikkelder.
Misschien 'zustimtaste' tegelijkertijd vasthouden?
Zou best eens kunnen. Alle klanten saboteerden de deurschakelaars dus ik heb nooit de moeite hoeven te doen :lol:
Gewoon de pen losmaken en die in de schakelaar laten zitten. Als monteur had je een hele bos van die sleutels bij je. Maar een enkele keer nodig gehad.

@arie kabaalstra : en hoe was de ervaring met Dormac ?
Een wandeling door Bergen op Zoom : https://youtu.be/8Rj02W34Ebg
Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 9799
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door hugo stoutjesdijk »

rien1959 schreef: 13 sep 2021 20:27 Zou best eens kunnen. Alle klanten saboteerden de deurschakelaars dus ik heb nooit de moeite hoeven te doen :lol:
Gewoon de pen losmaken en die in de schakelaar laten zitten. Als monteur had je een hele bos van die sleutels bij je. Maar een enkele keer nodig gehad.
Met de nieuwste deurschakelaars werkt ook dat niet meer, ze worden steeds slimmer. :mrgreen:
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10970
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door Arie Kabaalstra »

rien1959 schreef: 13 sep 2021 20:27 @arie kabaalstra : en hoe was de ervaring met Dormac ?
'k had vorige week ook al een belletje gepleegd, maar de gene met het meeste verstand van Doosan machines was toen niet aanwezig of bereikbaar..
Vandaag was ie er wel, en wat zijn adviezen waard zijn.. dat gaan we binnenkort wel zien....
Gebruikersavatar
rsemotion
Berichten: 764
Lid geworden op: 02 feb 2007 20:41
Locatie: Regio Alkmaar
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door rsemotion »

Niks anders als, wisseltoets op toetsenbord
Dan deur openen, let op dat de sleutelvork niet in slot blijft zitten
Dan gele knop naast spindel indrukken en vasthouden tot hij geel wordt…

Geen aktie? Knop stuk controleer de ingang op plc

Bij dormac zijn genoeg die van doosan weten :lol:
Werkt zoon 49 man….
Ook een konijn kan wel eens het haasje zijn...
ingoo
Berichten: 81
Lid geworden op: 24 jan 2007 21:25
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door ingoo »

Gister heb ik het even geprobeerd op de Doosan van de zaak.


Gereedschap uithalen:
-knop deur open
-knop gereedschapwissel
-deur open
-knop naast spindel (gereedschap gaat los, lichtje gaat branden)
-gereedschap eruit

Gereedschap inzetten:
-gereedschap erin
-knop naast spindel (lichtje gaat weer uit, gereedschap gaat vast)
-deur dicht
-knop gereedschapwissel

Het sleuteltje aan de zijkant van de flipperkast heeft bij ons niets met de gereedschapwissel te maken en staat eigenlijk altijd op 0.
Jensorie
Berichten: 755
Lid geworden op: 27 aug 2008 22:44
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door Jensorie »

En, hoe is dit afgelopen? Ben wel benieuwd naar de uiteindelijke ''oplossing''.
JensOrie.nl
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 10970
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Doosan 650 II Heidenhain ITNC 530

Bericht door Arie Kabaalstra »

simpel.. 't is afgelopen.. de opdrachtgever had iemand anders gevonden die't wel wist.. en ik weet nog altijd niets..
Plaats reactie