Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Hier alle merken gekochte machine`s waar vragen over zijn of wat je met ons wilt delen.

Moderator: Moderators

Tonybryden
Berichten: 432
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Tonybryden » 22 okt 2018 22:11

Hallo .
Ik ben een grotere portaalfrees aan het bouwen omdat mijn eerste zelfbouw wat te klein is.
Ik heb als voorbeeld de open source frees.
Nu ben ik bezig met de rails op de brug en de z as aan het plaatsen, maar ik heb 30mm ruimte tussen rail en z as plaat.
De kogelomloop moer behuizing is 45mm dus kom wat ruimte tekort, de moer in frezen is ook geen optie met een plaat dikte van 15mm.
Heb ik de verkeerde behuizing of zie ik iets verkeerd.
Op de open source frees is te zien dat het gewoon moet passen.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2501
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Ballegooijen » 22 okt 2018 22:54

Tony,
plaats er eens een foto bij om te verduidelijken.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Tonybryden
Berichten: 432
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Tonybryden » 22 okt 2018 23:04

De foto hier op het forum plaatsen is geen pretje 😊
Ik moet me daar nog in verdiepen en zal dat nu toch moeten gaan doen.
Ik wil ook wel eens graag mijn werk hier op het forum tonen.
Ik ga er morgen op mijn vrije werk dag aan beginnen.
Zal eerst eens hier op het forum gaan zoeken hoe ik foto plaats.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2501
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Ballegooijen » 22 okt 2018 23:10

Nee, het is niet echt simpel maar als je het onder de knie hebt is het een eitje :lol:

Hier een topic over hoe het kan: viewtopic.php?f=41&t=15474
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Kjelt
Berichten: 779
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Kjelt » 23 okt 2018 11:59

Tonybryden schreef:
22 okt 2018 22:11
Nu ben ik bezig met de rails op de brug en de z as aan het plaatsen, maar ik heb 30mm ruimte tussen rail en z as plaat.
De kogelomloop moer behuizing is 45mm dus kom wat ruimte tekort, de moer in frezen is ook geen optie met een plaat dikte van 15mm.
Heb je wel de geadviseerde Isel kogelomloopmoer ?
Denk dat ik het wel zie maar niet zeker, zie plaatje die 45 mm is de breedte de dikte is 29,8mm en is de gezochte 30mm ;-)
17604

Tonybryden
Berichten: 432
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Tonybryden » 23 okt 2018 12:17

Je heb gelijk , ik heb niet de isel kogelomloop moeren.
Ik gebruik de andere kogelomloopmoer behuizing.
Dan moet ik de kogelomloop toch aan de achterkant monteren.
Zou dat een probleem kunnen zijn, dat ik de kogelomloop naar achteren plaats.
Dus aan de achterkant van brug.

Tonybryden
Berichten: 432
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Tonybryden » 24 okt 2018 21:14

[album][http://www.cnczone.nl/app.php/gallery/image/17612/album]

Test
Kijken of het gelukt is een foto te plaatsen.
Plaatsen in album lukt me nu , maar nu in me post zien te krijgen.

Tonybryden
Berichten: 432
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Tonybryden » 24 okt 2018 21:15

Grrrrr😡😡😡

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6234
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door hugo stoutjesdijk » 24 okt 2018 21:20

Nou, je bent er bijna, foto staat al in je galerij, nu nog even die code onder de foto in de tekst zetten.

Code: Selecteer alles

[image]17612[/image]

Gallerij Link
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6234
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door hugo stoutjesdijk » 24 okt 2018 21:23

Voordat je op [verstuur] klikt, kun je natuurlijk ook eerst [voorbeeld] proberen, dan kun je steeds terug naar je concept, en zolang het resultaat niet aan je verwachting voldoet, niet versturen, maar nog es wat proberen.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Tonybryden
Berichten: 432
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Tonybryden » 24 okt 2018 22:40


Gallerij Link


Hoera Hugo , het is me gelukt

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6234
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door hugo stoutjesdijk » 25 okt 2018 21:02

:lol:
En is nu dat probleem met die moer ook opgelost ?
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

benkr
Donateur
Berichten: 2856
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door benkr » 25 okt 2018 22:37

Nee, hij weet nu hoe hij foto's moet plaatsen, het volgende probleem is die foto maken denk ik.

Tonybryden
Berichten: 432
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Vraag kogelomloopmoer plaatsen

Bericht door Tonybryden » 27 okt 2018 10:55

Nee de foto’s maken gaat prima, maar als ik een post aan het schrijven ben , hoe kom ik dan in mijn album om de foto te plaatsen.
Nu ga ik eerst naar mijn album, plaats mijn foto en dan vul ik mijn tekst in.
Ik ga een nieuw topic open voor mijn portaal bouw.

Plaats reactie