Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Hier alle merken gekochte machine`s waar vragen over zijn of wat je met ons wilt delen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
skillalot
Donateur
Berichten: 3137
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Bericht door skillalot » 17 jan 2019 12:29

Ben op werk bezig om de deckel via pc aan te sturen.
Ik gebruik DNC precision free edition voor de communicatie.

Van deckel naar pc gaat goed, van pc naar deckel zie ik wel alles binnen komen, maar hij slaat het programma niet op. Ik probeer gewoon een bestaand programma weer terug te zenden, met een aangepast programmanummer.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7069
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Bericht door hugo stoutjesdijk » 17 jan 2019 14:18

Een programma terugzenden zonder nummer aan te passen lukt dat wel ?
(even klein 1 regelig programma, uitlezen, orgineeel wissen en weer terugzetten )
Dan moet je de checksom achter de ? vier nullen van maken.

Code: Selecteer alles

%
(&%1/000000"tekst 20 karakters)
N1 G0 X12 Y-1
..
?
0000
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

skillalot
Donateur
Berichten: 3137
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Bericht door skillalot » 17 jan 2019 14:22

Heb je whatsapp? Dan kan ik laten zien wat hij doet.
Pm je nummer anders even als je wil.

Gr Sascha

skillalot
Donateur
Berichten: 3137
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Bericht door skillalot » 17 jan 2019 14:26

Dat pakt ie ook niet. Ik zie het programma commentaar en die regel verschijnen, maar in BA13 komt hij niet te staan.

skillalot
Donateur
Berichten: 3137
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Bericht door skillalot » 17 jan 2019 14:44

Als ik een programma er uit gooi en dezelfde terugstuur slaat hij hem ook niet op.
Als ik handmatig een aan maak wordt hij wel opgeslagen

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7069
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Bericht door hugo stoutjesdijk » 17 jan 2019 14:58

Je hebt een PB,
nisschien kun je het programma wat je terugstuurt even posten. (ik zal m'n mailadres ook wel even pb-en)
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

kitman
Berichten: 453
Lid geworden op: 09 jun 2007 21:38
Locatie: peer
Contacteer:

Re: Deckel FP4 met contour 3 programma overzenden

Bericht door kitman » 28 jan 2019 20:36

Gebruik je de dialoog van de machine?
Ik heb veel gewerkt met een deckel met dialoog 4.

Plaats reactie