Profiel op de x as frezen. Help

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 2939
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Profiel op de x as frezen. Help

Bericht door andrefc101 »

motormuis schreef: 17 jun 2020 14:54 sorry maar is dit nodig ???????
Eens!
Maar ik ben wel benieuwd hoe je dat schuine vlak met die haakse kant eraan wilt gaan frezen.
motormuis
Berichten: 680
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: Swalmen

Re: Profiel op de x as frezen. Help

Bericht door motormuis »

andrefc101 schreef: 17 jun 2020 16:23
motormuis schreef: 17 jun 2020 14:54 sorry maar is dit nodig ???????
Eens!
Maar ik ben wel benieuwd hoe je dat schuine vlak met die haakse kant eraan wilt gaan frezen.
de groef met een bolle frees en de schuine kant met een 45 graden frees
Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 2939
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Profiel op de x as frezen. Help

Bericht door andrefc101 »

motormuis schreef: 17 jun 2020 16:34 de groef met een bolle frees en de schuine kant met een 45 graden frees
Goed plan!
Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 8941
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Profiel op de x as frezen. Help

Bericht door hugo stoutjesdijk »

Nou zat ik toch aardig in de juiste richting te denken. (en dat zonder tekening :lol: )
En de vraag staat in het CamBam hoofdstuk.... dus ga ik er van uit dat vraagsteller graag wil weten hoe die dat aanpakt, in CamBam lijkt me.
En die groef zal ook wel met de zaagmachine kunnen. :mrgreen:
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
G21 in je code zetten is net zo stupide als elke keer dat je in de auto stapt, de snelheidsmeter op km's ipv mijlen te moeten zetten.
motormuis
Berichten: 680
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: Swalmen

Re: Profiel op de x as frezen. Help

Bericht door motormuis »

hugo stoutjesdijk schreef: 17 jun 2020 17:54 Nou zat ik toch aardig in de juiste richting te denken. (en dat zonder tekening :lol: )
En de vraag staat in het CamBam hoofdstuk.... dus ga ik er van uit dat vraagsteller graag wil weten hoe die dat aanpakt, in CamBam lijkt me.
En die groef zal ook wel met de zaagmachine kunnen. :mrgreen:
nee dit kan niet met een zaag omdat het een groef is met een ronding
ik kan ze op de bridgetbort maken maar dit is niet de bedoeling
hij wil ze zelf met zijn cnc maken vind ik prima
simpele stukken maak ik ook in CamBam
dit zou ook moeten lukken maar mij lukt het niet in CAmBam
misschien moet ik eens Met Hugo gaan stoeien
er zijn heel wat plug-ins voor CamBam maar ik krijg ze niet aan het werken
Caesar
Berichten: 300
Lid geworden op: 30 sep 2014 13:26

Re: Profiel op de x as frezen. Help

Bericht door Caesar »

Ik kan eens kijken in Unigraphicss en dan erin cammen. Kan hem naar Edingcnc postbuilden zodat je kant en klare gcode hebt (weet niet of Eding compatibele is met mach3 etc.) Heeft echter weinig zin om uit te leggen, zitten veel haken en ogen aan om in NX in the cammen, kost veel tijd om daar wijs uit te worden.
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9883
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Profiel op de x as frezen. Help

Bericht door Arie Kabaalstra »

Nu is het in elk geval duidelijk wat er gemaakt moet worden..

en dan is de geprofieerde groef er volgens mij met een 3D MOp wel in te fietsen.. 'k heb al de hele dag achter de PC gezeten.. dus ik ga er nu niet meer naar kijken.. als er een STEP file beschikbaar is.. wil ik wel eens kijken hoe..
er zijn heel wat plug-ins voor CamBam maar ik krijg ze niet aan het werken
Da's een ander verhaal.. dat komt door Windhoos.. Maar voor dit geval heb je geen Plugin nodig.. 'k heb al de gekste dingen gemaakt met CamBam, nog voor ik ook maar één plugin had geinstalleerd.. zoals gezegd, gewoon een 3D MOp . als je een frees gebruikt met een bolkop, dan "fiets" je 'm er volgens mij zo in.
Plaats reactie