Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Moderator: Moderators

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 09 sep 2018 14:52

Hey,

Iemand enig idee wat ik hier verkeerd doe?

Ik heb deze naam in illustrator gemaakt, zoals ik altijd doe, deze gesaved als .DXF (contouren zijn gemaakt)
Daarna in CAMBAM geüpload, en alles ingesteld als "profiel".
Ie zet alles om bij "genereer toolpaden" enkel het binnenste van die "e" niet, nochthans staat deze ook aangeduid als "profiel"

Afbeelding

motormuis
Berichten: 171
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: velo

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door motormuis » 09 sep 2018 15:04

ik denk dat ie niet gesloten is
selecteer het deel en laat cambam de lijn sluiten

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 09 sep 2018 15:08

motormuis schreef:
09 sep 2018 15:04
ik denk dat ie niet gesloten is
selecteer het deel en laat cambam de lijn sluiten
enig idee hoe ik dit CAMBAM kan laten doen?

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 09 sep 2018 15:14

motormuis schreef:
09 sep 2018 15:04
ik denk dat ie niet gesloten is
selecteer het deel en laat cambam de lijn sluiten
Hier niet hetzelfde, en van deze weet ik zeker dat alle lijnen gesloten zijn, anders kan men geen outline contouren bekomen in illustrator

Afbeelding

motormuis
Berichten: 171
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: velo

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door motormuis » 09 sep 2018 15:23

selecteer de hele tekening ga na bewerking en kis join geef een warde in v 0,1 en druk op ok
dan sluit cambam allee lijnen

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 09 sep 2018 15:30

motormuis schreef:
09 sep 2018 15:23
selecteer de hele tekening ga na bewerking en kis join geef een warde in v 0,1 en druk op ok
dan sluit cambam allee lijnen
heb je een privebericht gestuurd

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 09 sep 2018 16:08

Ik denk nu zelf dat er iets mis is met de afmeting, als ik de diameter bij die "e" binnenkant bvb op 1 zet, krijg ik wel een toolpad.

Hoe weet ik bvb hoe groot exact mijn ontwerp is alvorens ik ook maar enige bewerking wil toevoegen?

motormuis
Berichten: 171
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: velo

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door motormuis » 09 sep 2018 16:13

selecteer het geheel
rechter muis
transformeren
afmeting aanpassen
dan kan je zien wat de werkelijke afmeting is en kan je die evt aanpassen let op dit gebeurd in %

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 09 sep 2018 16:46

motormuis schreef:
09 sep 2018 16:13
selecteer het geheel
rechter muis
transformeren
afmeting aanpassen
dan kan je zien wat de werkelijke afmeting is en kan je die evt aanpassen let op dit gebeurd in %
Afmeting aanpassen staat er bij mij niet bij, ik heb wel verschalen, maar daar geraak ik niet wijs uit, ik heb ondertussen wel dat van die "e" al goed gekregen, maar nu weet ik nog steeds niet de exacte afmeting van mijn uiteindelijk gefreesd werkstuk

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 09 sep 2018 16:55

Afbeelding

Zijn dit dan de exacte afmetingen van mijn werkstuk uiteindelijk (in mijn geval in MM)?

motormuis
Berichten: 171
Lid geworden op: 17 apr 2018 19:33
Locatie: velo

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door motormuis » 09 sep 2018 17:01

ja in de linker kolom zie je de maten die er nu gemeten worden in de rechter de maten als je in de laatste kolom en getal in geeft bvb 110 dan wordt alles 10 % groter of 90 dan wordt alles 10 % kleiner als je no op toepassen klik blijft de maat (als ze vlg jou goed is bestaan en verandert niet

Floppy
Berichten: 623
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door Floppy » 09 sep 2018 17:44

Als je de afmetingen van iets wilt weten in CamBam slecteer je het voorwerp en kijk je onder de tab gereedschap bij get object dimensions.
Dan staat onderin je beeld de afmetingen en positie.

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 8938
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door Arie Kabaalstra » 10 sep 2018 23:52

VP allsolutions schreef:
09 sep 2018 16:08
Ik denk nu zelf dat er iets mis is met de afmeting, als ik de diameter bij die "e" binnenkant bvb op 1 zet, krijg ik wel een toolpad.

Hoe weet ik bvb hoe groot exact mijn ontwerp is alvorens ik ook maar enige bewerking wil toevoegen?
Gewoon.. op maat tekenen.. zo groot als je het wilt hebben..

VP allsolutions
Berichten: 45
Lid geworden op: 17 aug 2018 10:28

Re: Wat doe ik hier verkeerd, of wat is er verkeerd?

Bericht door VP allsolutions » 11 sep 2018 18:38

ok, die afmetingen is ondertussen wel duidelijk :p, nu stuit ik op een geheel ander problmeem.

Zoals u in deze foto kunt doe ik het (naar mijn weten) goed in CAMBAM.
Afbeelding

Ik importeer deze in mach3, en dan krijg ik dit:
Afbeelding

Enkel het binnenste van de "o" gaat hij willen frezen.
Iemand die weet hoe dit komt, dit is gedaan met de pc die aan de cnc machine hang, als ik hetzelfde patroon herhaal thuis op de pc (niet verbonden met een cnc machine) dan doet mach3 het wel gewoon zoals het moet.

Plaats reactie