Huanyang VFD UPF/DRV uitgangen voor 'spindle at speed' [SOLVED]

LinuxCNC kan hier besproken worden

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Petervg
Berichten: 14
Lid geworden op: 19 aug 2013 00:03
Contacteer:

Huanyang VFD UPF/DRV uitgangen voor 'spindle at speed' [SOLVED]

Bericht door Petervg » 23 jun 2018 16:52

Ben bezig met een opstelling voor extra portaalfreesje en ben daar gegaan voor 'el cheapo' chinese spindle + huanyang vfd (2.2KW watergekoelde spindle + HY02D223B VFD). Werkt prima voor wat'ie kost, maar ik wilde de opto uitgangen VFD en UPF gebruiken om te controleren of de spindle op toeren was of niet. Dit kan je instellen met parameters PD050 (Y1 output, wat de UPF aansluiting is) en PD051 (Y2 output, ofwel de DRV aansluiting). Maar deze reageerden totaal niet terwijl met de relais de functies wel werkte.

Oplossing: in de VFD die ik had waren een aantal componenten niet bestukt op de print. Gelukkig ondersteunde de firmware in de drive de functies wel, dus heb de componenten zelf bijgeplaatst. Moest je zelf de opto uitgangen niet aan de praat krijgen, controleer dan misschien even of die optos wel bestukt zijn.

In bijlage foto met de locatie van de 2 componenten. Als je deze zelf wil plaatsen kan dat prima. Het zijn 'klassieke' K817 optos ter verkrijgen bij farnell / rs components / digikey / mouser / etc...

Heb ze net bestukt en nu werken de uitgangen zoals verwacht.


Gallerij Link

Plaats reactie