Werkstuk nullen

Hier kunnen de nieuwste ontwikkelingen en zelfbouw printers besproken worden

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Werkstuk nullen

Bericht door Ballegooijen » 12 jul 2018 13:51

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik onlangs een 3D printer gebouwd. Deze is regelmatig in gebruik en werkt verder prima. Maar ik zit toch met een vraag: Is het mogelijk om je werkstuk te nullen?? Ik kan dit nergens vinden. Voor het printen ook niet echt noodzakelijk natuurlijk maar ik wil er ook wat anders mee gaan doen. En dan zou werkstuk nullen wel heel handig zijn. Ik hoor graag van jullie.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

skillalot
Donateur
Berichten: 3019
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door skillalot » 12 jul 2018 19:55

Moeten we jou nou echt nog uit gaan leggen dat je meer informatie moet geven over welke besturing etc? :lol:

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door Ballegooijen » 12 jul 2018 20:01

Moeten we jou nou echt nog uit gaan leggen dat je meer informatie moet geven over welke besturing etc
Nee, eigenlijk niet. Maar ik ging er van uit dat "iedereen" mijn draadje over mijn printer wel kon :roll: :lol: :shock:

Maar goed, De printer werkt met een Arduino met een RAMPS 1.4 bordje er op. Ik heb er nu een diodelaser op gebouwd en wil deze gaan aansturen. De laser heb ik al werkend, in samenwerking met Inkscape software. Echter start de print altijd in de hoek links onder. Echter zou ik de print ook op een andere positie willen starten. Dus net zoals op de freesmachine, je werkstuk nullen. Echter kan ik dit nergens vinden. (als het al kan)
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

skillalot
Donateur
Berichten: 3019
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door skillalot » 12 jul 2018 20:18

Kun je handmatig G-codes invullen? Misschien dat je het in die richting moet zoeken als er geen knopje voor is.

Gebruikersavatar
Bjornski1976
Berichten: 395
Lid geworden op: 01 feb 2013 14:10
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door Bjornski1976 » 12 jul 2018 21:45

In principe doet de 3D printer zich homen alvorens hij begint met printen, dit is dan x0, y0 & z0(+nozzle height) tenzij er offsets zijn opgegeven.
Who dares wins

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door Ballegooijen » 12 jul 2018 22:28

tenzij er offsets zijn opgegeven.
En die offsets moet je dan in de Gcode file zetten of kan dit ook nog anders?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door Ballegooijen » 13 jul 2018 01:29

Laser op de juiste plaats zetten en dan G92 X0 Y0 Z0 invoeren ?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
Breaker
Donateur
Berichten: 1738
Lid geworden op: 26 mei 2015 22:43
Locatie: Nabij Antwerpen
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door Breaker » 13 jul 2018 10:31

Ballegooijen schreef:
12 jul 2018 20:01
Moeten we jou nou echt nog uit gaan leggen dat je meer informatie moet geven over welke besturing etc
Nee, eigenlijk niet. Maar ik ging er van uit dat "iedereen" mijn draadje over mijn printer wel kon :roll: :lol: :shock
Tuurlijk, en iedereen gaat ook met alle plezier die 23 pagina’s doorlezen om er achter te komen welke hardware wordt gebruikt... daarna doen we dat nogmaals om te kijken welke software er dan uiteindelijk opgezet is.... en dan zoeken we fijn verder op de reprap helppagina’s welke commando’s ondersteund worden, om je dan het advies te geven dat dat met G92 kan, of G54-59.

https://reprap.org/wiki/G-code#G92:_Set_Position

Zijn we toch allemaal weer mooi een tijdje van de straat om iets te vertellen wat je al lang wist... ;-)
Geduld is een schone zaak, frezen niet...

DirkSchipper
Berichten: 595
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door DirkSchipper » 13 jul 2018 15:32

LOL en toch goede hulp! :lol:
Wat een heerlijk forum toch! :P ;-)

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2515
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door Ballegooijen » 13 jul 2018 16:13

Ik probeer jullie gewoon een beetje bezig te houden. Anders halen jullie toch alleen maar kattekwaad uit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Tonybryden
Berichten: 433
Lid geworden op: 29 mei 2015 15:44
Locatie: nijmegen
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door Tonybryden » 13 jul 2018 18:23

:lol: :lol: :lol:

bertus1945
Donateur
Berichten: 976
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: Werkstuk nullen

Bericht door bertus1945 » 24 sep 2018 09:28

welke slicer gebruik je??
in bv simplify3d kan je in script aangeven wat de printer moet doen ,dus ook start positie.

Plaats reactie