Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Cud 2d Photo carve Vcarve en Aspire alles kan besproken worden

Moderator: Moderators

Plaats reactie
vikingpirate
Berichten: 83
Lid geworden op: 08 nov 2015 12:45

Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door vikingpirate »

Ik ben op zoek naar een duidelijke uitleg om meerdere stl bestanden op een basis stl te zetten.
Wat ik wil doen is een een stl en daar meerdere stl bestanden aan toevoegen zodat ze in elkaar overvloeien met allemaal een eigen z hoogte.
En dan er 1 stl van maken zodat ik hem kan gaan frezen.
Ik gebruik Vectric Aspire 9.5

Wie kan mij op weg helpen alles is welkom
Respect voor elkaar helpt je verder dan je denkt.
Gebruikersavatar
abs02
Berichten: 729
Lid geworden op: 28 mei 2011 15:20

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door abs02 »

Daar ben ikzelf ook net in aan het zoeken. Maar ga eerst eens naar de tutorials van Vectric en bekijk de video's van de 3D Assembly.
Daar zit zeker de oplossing in. Doe dan stap voor stap na volgens de video en daarna met jouw files.
Je zal eerst een uitgangsmateriaal aan moeten maken (wat je later nog aan kan passen) en dan de stl files importeren , plaatsen en modelleren .
Vanaf blz 118 van de manual kan je het van lieverlee vinden.
vikingpirate
Berichten: 83
Lid geworden op: 08 nov 2015 12:45

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door vikingpirate »

Ik heb inderdaad meerdere filmpjes gezien maar wat ik iets snap hoe je ze samen smelt zeg maar. Het blijven losse aparte bestanden in de preview?
Respect voor elkaar helpt je verder dan je denkt.
Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 9287
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door DaBit »

Ik vind MeshMixer nog wel eens ooit handig voor dat soort klusjes.
Gebruikersavatar
abs02
Berichten: 729
Lid geworden op: 28 mei 2011 15:20

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door abs02 »

Als je goed naar de filmpjes kijkt en luistert moet je er uit kunnen komen.
Er wordt ook gesproken over : Bake , het icoontje met de warme walmpjes erboven ;-)
Ook in de handleiding kom je dat tegen.
vikingpirate
Berichten: 83
Lid geworden op: 08 nov 2015 12:45

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door vikingpirate »

Ga ik een terug kijken dan heb ik dat gemist,
Heb je toevallig het linkje naar dat filmpje ?
Respect voor elkaar helpt je verder dan je denkt.
Gebruikersavatar
abs02
Berichten: 729
Lid geworden op: 28 mei 2011 15:20

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door abs02 »

Die heb ik op de pc staan maar deze is ook goed. https://www.youtube.com/watch?v=Q8HktxpEigo

Zoals de man uitlegt zijn er 5 mogelijkheden... dat wist ik nog niet.... dus keuze genoeg.
vikingpirate
Berichten: 83
Lid geworden op: 08 nov 2015 12:45

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door vikingpirate »

Heb ik gekeken maar ik zie hem niet de bake gebruiken?
Deze man legt het wel rustig uit .
Respect voor elkaar helpt je verder dan je denkt.
Gebruikersavatar
abs02
Berichten: 729
Lid geworden op: 28 mei 2011 15:20

Re: Meerdere Stl bestanden op een basis stl zetten

Bericht door abs02 »

gebruiken wat je makkelijk is.
Als je met deze uitleg uit de voeten kan ...... lopen ;-)
Plaats reactie