Colinbus CLR2513

Alle in grote lijnen opgebouwde aluminium, stalen en houten cnc-machine`s

Moderators: audiomanics, Moderators

Colinbus CLR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 13:05

Na het maken van mijn plasma snijder was het in iedergeval wel een keer tijd dat ik ook eens een frees ging bouwen,

Net voordat ik dat wou gaan uitzoeken kwam er op de veiling een mooi colinbus CMR2513 tegen:

Link


Alleen nu wil het geval dat ik hem niet aan de gang krijg. ik krijg geen verbinding met mijn machine. die zit trouwens verbonden met een ethernet kabel. software start op maar geeft aan geen verbinding te kunnen maken met de machine. Heeft iemand ervaring?

Ook heb ik al zitten denken om hem om te bouwen naar mach3 of edingcnc maar de drivers zijn deze:
http://www.motorsystems.com/docs/ds_acopos1010_1016.pdf

Maar volgens mij werkt dit met canbus systeem of niet?

Misschien met deze plug in 0-10v inpute? https://www.br-automation.com/en/products/motion-control/acopos/plug-in-modules/8ac13160-1/#basicinfo

Iemand een idee hoe ik het werkend krijg??

De motors zijn cruus 8lsa35.e2030d200.0 (2.1Nm)
Laatst gewijzigd door John Sellis op 01 Dec 2016 08:44, in totaal 1 keer gewijzigd.
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 14:49

Of zou het makkelijkste zijn om gewoon alles er uit te slopen en opnieuw te beginnen?
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor joeljonker op 23 Nov 2016 14:51

Machines heebben vaak een statisch IP adres waardoor ze niet gevonden worden zoals een ander netwerk apparaat.

Probeer daar eerst eens achter te komen, kan je een hoop tijd en geld schelen.
joeljonker
Donateur
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 22 Dec 2012 16:29

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 15:07

joeljonker schreef:Machines heebben vaak een statisch IP adres waardoor ze niet gevonden worden zoals een ander netwerk apparaat.

Probeer daar eerst eens achter te komen, kan je een hoop tijd en geld schelen.


Ja er zat een setting bestandje bij. Daar stond in de tekst het ip adres verstopt. :

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Colinbus\Software]
"OnEndPosition"=dword:00000000
"Process_Type"=dword:00000002
"FTPPort"="21"
"TCPPoll"="9202"
"TCPSendPort"="9201"
"TCPHost"="10.32.11.85"
"DRVAL"=dword:00001388
"PDVAL"=dword:00001b58
"PUVAL"=dword:ffffff9c
"Prof"=dword:00000000
"EndReset"=dword:00000000
"AutoMargin"=dword:00000001
"ColiDrivePath"="G:\\Perida\\"
"Show_Outline"=dword:00000001
"Move_Image"=dword:00000000
"FirstRun"=dword:00000000
"Grid_Res"=dword:00000019
"Ver"="V3.0.0.49"
"Port"="COM1"
"Units"=dword:00000000
"splash"=dword:00000001
"ColiToolDatabasePath"="D:\\Sources\\Colinbus\\Source\\Data\\ColiTool.dat"
"chkPrefferAllInterpolated"=dword:00000000
"chkRemoveRedundant"=dword:00000000
"CLDRBCKG"=dword:00000000
"CLDRWLINE"=dword:0000ffff
"HPUVAL"=dword:ffffec78
"HPDVAL"=dword:000003e8
"HDRVAL"=dword:00001388
"HVSVAL"=dword:0000afc8
"HZDVAL"=dword:0000afc8
"ShowTime"=dword:00000000
"chkNumberDrills"=dword:00000000
"SoftwareStarted"=dword:00000000
"chkAlwaysDefault"=dword:00000000
"chkPrefferDefaultZeroPos"=dword:00000000
"comUserUnits"=dword:00000000
"comboComPorts"="COM1"
"radFinishposition"=dword:00000003
"edGridRes"=dword:00000019
"chkMoveOutline"=dword:00000000
"chkShowOutline"=dword:00000001
"chkAutoMargin"=dword:00000000
"chkEndReset"=dword:00000000
"chkShowTime"=dword:00000000
"chkPreferAllInterpolated"=dword:00000000
"chkPreferDefaultZeroPos"=dword:00000000
"chkRotationAxisInstalled"=dword:00000000
"chkMoveToParkWhenRotating"=dword:00000001
"chkGCODE_AutoDetectZ"=dword:00000000
"chkGCODE_InvertZcoordinates"=dword:00000000
"chkGCODE_Debug"=dword:00000000
"chkSML_NoMaterialRecognition"=dword:00000000
"chkAllwaysSetZeroOnBottom"=dword:00000000
"chkSMLWarnWhenLoading"=dword:00000001
"chkUseOpenGL"=dword:00000001
"radOpenGL_DetailLevel"=dword:00000002
"edOpenGL_FrameRate"=dword:0000001e
"chkOutputComm"=dword:00000000
"chkOutputTimer"=dword:00000000
"chkYZPlaneEnable"=dword:00000000
"edYZPlaneZeroZ"=dword:00061a80
"edYZPlaneMaxRetract"=dword:00009c40
"edPUVal"=dword:ffffff9c
"edPDVal"=dword:00001388
"edDrillVal"=dword:00001388

Dit heb ik dus ook gebruikt en dan is die verbinding er wel. maar in de software kan ik niet het type verbinding ergens in terug vinden. Dat is wel een beetje jammer.

Mischien heeft er iemand het installatie bestand van colidrive? kan ik het ff op een andere computer proberen.
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor Hessel Oosten op 23 Nov 2016 15:23

John,

Dat heb ik wel voor je.
Te groot (16 mb) voor aan een mailtje.
Kan het wel Dropboxen, maar dan moet ik even je emailadres hebben.
Stuur me, indien dit gewenst, even een PB.

Hessel
Hessel Oosten
 
Berichten: 243
Geregistreerd: 17 Mei 2011 14:33
Woonplaats: Molenhoek, bij Nijmegen

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 15:28

Hessel Oosten schreef:John,

Dat heb ik wel voor je.
Te groot (16 mb) voor aan een mailtje.
Kan het wel Dropboxen, maar dan moet ik even je emailadres hebben.
Stuur me, indien dit gewenst, even een PB.

Hessel

Je hebt pb. Alvast bedankt!!!!!
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor skillalot op 23 Nov 2016 15:40

Ik denk dat ze alleen via Canbus werken. Misschien dat je met die 0-10V module een analoog signaal kan sturen om op regelen, maar dan zul je de regelaar zo in moeten kunnen stellen dat je encoderpulsen kunt genereren als terugkoppeling naar mach3/emc2/whatever.
Als dit mogelijk is, dan zou je met de analoge controller van CS-labs bijvoorbeeld de boel op mach3 kunnen krijgen.

Vraag is of je dat moet willen inderdaad, misschien is het makkelijker om alles er nieuw in te gooien, dan weet je ook precies hoe het zit aangesloten mocht er een keer iets mee zijn. Voor jou is het geen hobby maar een productiemachine, en die moet gewoon snel weer in de lucht zijn als er iets mee is. Colinbus bestaat niet meer dus service daarvan kun je vergeten.
skillalot
Donateur
 
Berichten: 2680
Geregistreerd: 19 Apr 2007 17:04
Woonplaats: Nijmegen

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor André op 23 Nov 2016 15:56

"Alleen nu wil het geval dat ik hem niet aan de gang krijg. ik krijg geen verbinding met mijn machine. die zit trouwens verbonden met een ethernet kabel. software start op maar geeft aan geen verbinding te kunnen maken met de machine. Heeft iemand ervaring?"

Kabel is goed?
Krijg je via een Ping wel een reply?
Heb je gecontroleerd of jouw pc Com1 goed staat ingesteld?
De poorten niet in een firewall worden geblokt?
De poorten niet door een virusscanner worden geblokt?
En misschien ten overvloede maar je hebt de computer wel via een switch aangesloten met de Colinbus?
Of als je 1 op 1 aansluit via een cross cable?
André
 
Berichten: 147
Geregistreerd: 19 Aug 2007 12:18
Woonplaats: Friesland

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 17:10

André schreef:"Alleen nu wil het geval dat ik hem niet aan de gang krijg. ik krijg geen verbinding met mijn machine. die zit trouwens verbonden met een ethernet kabel. software start op maar geeft aan geen verbinding te kunnen maken met de machine. Heeft iemand ervaring?"

Kabel is goed? Ja meerdere kabels gebruikt (cross en recht)
Krijg je via een Ping wel een reply? Nog niet geprobeerd verbinding lijkt goed
Heb je gecontroleerd of jouw pc Com1 goed staat ingesteld? hij is verbonden met een ethernet dus com1 heb ik dan niet nodig toch??
De poorten niet in een firewall worden geblokt? Is uitgeschakeld
De poorten niet door een virusscanner worden geblokt? zit niet op de pc
En misschien ten overvloede maar je hebt de computer wel via een switch aangesloten met de Colinbus? ja ff router er tussen gezet en ook zonder router geprobeerd
Of als je 1 op 1 aansluit via een cross cable?geprobeert maar zonder resultaat helaas
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 17:13

Heb ook het .dat bestand waar alles in opgeslagen zit. dus veel dingen wat al wel werkt en goed staat alleen de verbinding\koppeling wil niet lukken.
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 17:15

skillalot schreef:Ik denk dat ze alleen via Canbus werken. Misschien dat je met die 0-10V module een analoog signaal kan sturen om op regelen, maar dan zul je de regelaar zo in moeten kunnen stellen dat je encoderpulsen kunt genereren als terugkoppeling naar mach3/emc2/whatever.
Als dit mogelijk is, dan zou je met de analoge controller van CS-labs bijvoorbeeld de boel op mach3 kunnen krijgen.

Vraag is of je dat moet willen inderdaad, misschien is het makkelijker om alles er nieuw in te gooien, dan weet je ook precies hoe het zit aangesloten mocht er een keer iets mee zijn. Voor jou is het geen hobby maar een productiemachine, en die moet gewoon snel weer in de lucht zijn als er iets mee is. Colinbus bestaat niet meer dus service daarvan kun je vergeten.


Zit ik ook over na te denken. maar als het werkt dan werkt het. je gebruikt de colidrive alleen voor je tools en aansturing van je machine verder niet voor het maken van g codes.

Maar zou er een altenatieve servo driver te koop zijn? zodat ik die mooi kan laten zitten!
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor Swake op 23 Nov 2016 17:58

John Sellis schreef:zat een setting bestandje bij.


Dat bestandje is dus een .reg bestand. Dat hoort in de Registry van Windows thuis. Op die PC moet ook de bijhorende software zitten anders heeft het geen zin.
Normaal komt dat er in door de installatie uit te voeren of/en in de software de settings aan te passen.
Zelden, maar het durfde vroeger wel eens te gebeuren, moest je dat bestand manueel importeren in de registry. Dit na eventueel te hebben aangepast waar je zin in had.
Om heel die config in te laden kan je gewoon dubbelklikken op dat .reg bestand en het wordt geïmporteerd in de PC.
When it fits stop using the hammer.
Swake
Donateur
 
Berichten: 1093
Geregistreerd: 23 Nov 2009 19:58
Woonplaats: (B)

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 18:10

Swake schreef:
John Sellis schreef:zat een setting bestandje bij.


Dat bestandje is dus een .reg bestand. Dat hoort in de Registry van Windows thuis. Op die PC moet ook de bijhorende software zitten anders heeft het geen zin.
Normaal komt dat er in door de installatie uit te voeren of/en in de software de settings aan te passen.
Zelden, maar het durfde vroeger wel eens te gebeuren, moest je dat bestand manueel importeren in de registry. Dit na eventueel te hebben aangepast waar je zin in had.
Om heel die config in te laden kan je gewoon dubbelklikken op dat .reg bestand en het wordt geïmporteerd in de PC.


Ben blij met het mee denken van iedereen. Ik heb dit ook al wel gedaan.
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor benkr op 23 Nov 2016 18:52

Ik denk dat dit iets is waar Janplastiek nog het meest van weet, hij heeft een machine uit dezelfde stal.
benkr
Donateur
 
Berichten: 1629
Geregistreerd: 16 Jun 2012 14:32
Woonplaats: Tilburg

Volgende

Terug naar Aluminium, Staal en Hout



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Manuel, shovel en 23 gasten

cron