Colinbus CLR2513

Alle in grote lijnen opgebouwde aluminium, stalen en houten cnc-machine`s

Moderators: audiomanics, Moderators

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor janplastiek op 23 Nov 2016 19:18

benkr schreef:Ik denk dat dit iets is waar Janplastiek nog het meest van weet, hij heeft een machine uit dezelfde stal.


heb hem al een duwtje in de goede richting gegeven.
even afwachten wat en hoe ;-)

is een andere machine dan de mijne, mijn cnc studio is de goedkopere versie van de CMR
Breek de dag, frees een lijntje.
Avatar gebruiker
janplastiek
Donateur
 
Berichten: 1323
Geregistreerd: 23 Sep 2010 21:28
Woonplaats: Rijkevorsel België

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor eigen_gebruik op 23 Nov 2016 20:01

John Sellis schreef:"TCPHost"="10.32.11.85"

Uitgaande van bovenstaande, heb je ook de netwerkinstellingen (TCP/IP configuratie) van de PC aangepast aan het bovenstaande ?
eigen_gebruik
 
Berichten: 39
Geregistreerd: 02 Nov 2014 06:24

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 22:26

eigen_gebruik schreef:
John Sellis schreef:"TCPHost"="10.32.11.85"

Uitgaande van bovenstaande, heb je ook de netwerkinstellingen (TCP/IP configuratie) van de PC aangepast aan het bovenstaande ?


Ja en dan is er wel verbinding alleen de verbinding naar colidrive lukt dan niet. Ik had op internet al wel het wachtwoord voor meer instellingen gevonden. (Wachtwoord: Oscar) ook daar het IP adres ingevoerd. Maar het is net of ik een stukje mis. Stukje software die mij Ethernet naar com poort zet of zo. Weet iemand hoe je die .dat bestanden kan uitlezen.
U heeft niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
Laatst gewijzigd door John Sellis op 24 Nov 2016 09:18, in totaal 3 keer gewijzigd.
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 23 Nov 2016 22:27

janplastiek schreef:
benkr schreef:Ik denk dat dit iets is waar Janplastiek nog het meest van weet, hij heeft een machine uit dezelfde stal.


heb hem al een duwtje in de goede richting gegeven.
even afwachten wat en hoe ;-)

is een andere machine dan de mijne, mijn cnc studio is de goedkopere versie van de CMR


Dank daarvoor!!!
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor Swake op 24 Nov 2016 15:33

John Sellis schreef:Weet iemand hoe je die .dat bestanden kan uitlezen.


Ik vermoed dat het een MDB bestand is (MS-Access dus) omdat het 2de bestand een ldb is, dat is een database lock bestand. Dus ikke rename gedaan naar *.mdb. Heb hier geen Access maar wel Excel, en die vraagt bij het openen ervan naar een paswoord. Dus lijkt te kloppen. Het paswoord heb ik niet direct gevonden (en t'is niet Oscar)
When it fits stop using the hammer.
Swake
Donateur
 
Berichten: 1093
Geregistreerd: 23 Nov 2009 19:58
Woonplaats: (B)

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor Swake op 24 Nov 2016 15:35

File in een editor open gedaan en het is effectief een 'Standard Jet DB'.
Behalve dat niks leesbaar natuurlijk.
When it fits stop using the hammer.
Swake
Donateur
 
Berichten: 1093
Geregistreerd: 23 Nov 2009 19:58
Woonplaats: (B)

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor Swake op 24 Nov 2016 15:38

Het paswoord: COLt657916

Have fun
When it fits stop using the hammer.
Swake
Donateur
 
Berichten: 1093
Geregistreerd: 23 Nov 2009 19:58
Woonplaats: (B)

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 24 Nov 2016 21:50

Swake schreef:Het paswoord: COLt657916

Have fun


Ja klopt. Ben benieuwd wat daar in staat. Misschien IP adres met juiste poorten?

Mijn dank is groot!
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor André op 25 Nov 2016 11:00

Het is mij nog niet duidelijk of tussen frees en PC wel een verbinding is.
Mijn idee start met de basis.
-Is de aansluiting tussen frees en PC wel voor ethernet? Lees ergens dat iemand iets over Canbus roept.
-Is het ethernet, rj45 kabel er tussen
-IP configuratie instellen (IP nummer en subnet)
-Ping (laagste manier van communicatie)
Dan pas richting software functies

Begin je te peuren in software voordat je de basis goed hebt, kom je vaak alleen maar verder in de ellende.

De Com1 poort instellingen kunnen worden geemuleerd naar een ethernet poort.
Waarschijnlijk is de software zo geschreven dat deze via rs232 werkt, later is aangepast voor ethernet.
Het zal niet de eerste software zijn die in de kern uit een DOS schil bestaat.
André
 
Berichten: 147
Geregistreerd: 19 Aug 2007 12:18
Woonplaats: Friesland

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 28 Nov 2016 13:51

André schreef:Het is mij nog niet duidelijk of tussen frees en PC wel een verbinding is.
Mijn idee start met de basis.
-Is de aansluiting tussen frees en PC wel voor ethernet? Lees ergens dat iemand iets over Canbus roept.
-Is het ethernet, rj45 kabel er tussen
-IP configuratie instellen (IP nummer en subnet)
-Ping (laagste manier van communicatie)
Dan pas richting software functies

Begin je te peuren in software voordat je de basis goed hebt, kom je vaak alleen maar verder in de ellende.

De Com1 poort instellingen kunnen worden geemuleerd naar een ethernet poort.
Waarschijnlijk is de software zo geschreven dat deze via rs232 werkt, later is aangepast voor ethernet.
Het zal niet de eerste software zijn die in de kern uit een DOS schil bestaat.


-Ja de verbinding is wel ethernet, de driver is een plc en die stuurt canbus signalen uit naar de servo drivers.
-heb verschillende kabels geprobeerd zowel cross al normaal.
-Ip instellingen kan via de software die stelt je netwerk kaart in (dat gebeurt ook echt)
alleen welk ip adres weet in niet.
-ping heb ik niet geprobeerd omdat ik het ip adres niet weet van de machine.

de com1 poort zou idd wel geemuleerd kunnen worden alleen dit weet ik niet. alleen krijg elke keer de melding "connect time out".
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor Breaker op 28 Nov 2016 14:06

"FTPPort"="21"
"TCPPoll"="9202"
"TCPSendPort"="9201"
"TCPHost"="10.32.11.85"

Ik lees het als 10.32.11.85 is het IP van de machine, niet van de PC. En de machine is (misschien) benaderbaar op poort 21, 9201 en 9202.

Dus geeft eerst de PC een ander IP (bv. 10.32.11.84 subnetmask: 255.255.255.0, gateway: 10.32.11.1 - gateway kan je overslaan als het niet vereist is)
Probeer dan vanaf een DOS-prompt:
- ping 10.32.11.85
Als dat lukt kan je om beurten proberen:
- telnet 10.32.11.85 21
- telnet 10.32.11.85 9201
- telnet 10.32.11.85 9202
- een paar keer enter en kijken of je wat rommel op je scherm krijgt, als dat het geval is, is er een verbinding.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...
Avatar gebruiker
Breaker
Donateur
 
Berichten: 910
Geregistreerd: 26 Mei 2015 20:43
Woonplaats: Nabij Antwerpen

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor serum op 28 Nov 2016 15:23

Je kan ook op ip adres Een portscan uitvoeren: deze software polt dan alle poorten op het betreffende ip. Op een Mac zit dit ingebouwd, op Windows heb je er software voor. Die login die je krijgt, is dat via een webinterface? (Ik ken de apparatuur niet) voor hetzelfde geld draait er een webinterface op dat ding
Avatar gebruiker
serum
Donateur
 
Berichten: 1503
Geregistreerd: 08 Maa 2008 19:37

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 01 Dec 2016 08:44

Breaker schreef:
"FTPPort"="21"
"TCPPoll"="9202"
"TCPSendPort"="9201"
"TCPHost"="10.32.11.85"

Ik lees het als 10.32.11.85 is het IP van de machine, niet van de PC. En de machine is (misschien) benaderbaar op poort 21, 9201 en 9202.

Dus geeft eerst de PC een ander IP (bv. 10.32.11.84 subnetmask: 255.255.255.0, gateway: 10.32.11.1 - gateway kan je overslaan als het niet vereist is)
Probeer dan vanaf een DOS-prompt:
- ping 10.32.11.85
Als dat lukt kan je om beurten proberen:
- telnet 10.32.11.85 21
- telnet 10.32.11.85 9201
- telnet 10.32.11.85 9202
- een paar keer enter en kijken of je wat rommel op je scherm krijgt, als dat het geval is, is er een verbinding.



Ik ga het straks even proberen.
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

Re: Colinbus CMR2513

Berichtdoor John Sellis op 01 Dec 2016 08:48

janplastiek schreef:
benkr schreef:Ik denk dat dit iets is waar Janplastiek nog het meest van weet, hij heeft een machine uit dezelfde stal.


heb hem al een duwtje in de goede richting gegeven.
even afwachten wat en hoe ;-)

is een andere machine dan de mijne, mijn cnc studio is de goedkopere versie van de CMR


Door jan ben ik in contact gekomen met een oud medewerker, ik ben hier erg blij mee! 8)
Het bleek ook geen cmr2513 te zijn maar een CLR 2513 maar de besturing was het zelfde!

Nu is de beste man met vakantie en kom hij volgende week weer. ik hoop dat hij me kan helpen met instellen (op afstand) van de computer/machine.

Ook janplastiek bedankt voor je pb! en iedereen dank voor jullie hulp!
John Sellis
Donateur
 
Berichten: 304
Geregistreerd: 10 Maa 2014 12:09

VorigeVolgende

Terug naar Aluminium, Staal en Hout



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Manuel, shovel en 22 gasten

cron