Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Alle andere vragen over zelfbouw machine`s kunnen hier terecht.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
hrscharft
Berichten: 1157
Lid geworden op: 23 apr 2013 14:08
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door hrscharft » 13 aug 2019 11:49

Werd er hiet niet een poosje geleden zon kant en klare china stuurkast aangeboden?
Weet ff niet meer door wie maar zag em toen voorbij komen.
Ik heb alleen Koffie nodig op dagen die eindigen op een G.

benkr
Donateur
Berichten: 3725
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door benkr » 13 aug 2019 16:23

Ja, klopt, dat was dacht ik de stuurkast van de machine die naar de laatste CNC Zone dag was meegebracht om daar uit te zoeken hoe b.v. de motorstroom hoger moest, het houdkoppel was echt 3 x niks. De conclusie was toen dat het beter was om alles weg te doen en iets anders, beters aan te schaffen. Dus zoiets ga ik zeker niet aan beginnen.

benkr
Donateur
Berichten: 3725
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door benkr » 13 aug 2019 16:39

Omdat het verder zo stil blijft concreet de vraag of iemand een 4 assen Leafboy77 of een Pokeys57cnc heeft liggen die voor een zacht prijsje weg mag.

hrscharft
Berichten: 1157
Lid geworden op: 23 apr 2013 14:08
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door hrscharft » 13 aug 2019 16:50

Ik doelde op die all in One controller,
Scherm met mooie knoppen en software al aan boord.

Volgens mij moest je de drivers daar toch nog bij aanschaffen?
Ik heb alleen Koffie nodig op dagen die eindigen op een G.

hrscharft
Berichten: 1157
Lid geworden op: 23 apr 2013 14:08
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door hrscharft » 13 aug 2019 16:53

viewtopic.php?f=20&t=17338

Deze zag ik net voorbij komen.
Helaas maar 3 axis dus geen vierde Step/Dir voor tandem homen.
Ik heb alleen Koffie nodig op dagen die eindigen op een G.

benkr
Donateur
Berichten: 3725
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door benkr » 13 aug 2019 19:22

hrscharft schreef:
13 aug 2019 16:53
viewtopic.php?f=20&t=17338

Deze zag ik net voorbij komen.
Helaas maar 3 axis dus geen vierde Step/Dir voor tandem homen.
Ja, zoiets heb ik ook nog liggen, ik denk zelfs meer dan eentje.
Maar dat is niet voor niets, die heb ik overgenomen omdat de vorige eigenaar er problemen mee had.
En updates voor dat ding is al helemaal een probleem, is nergens iets over te vinden.
Nee, daar ga ik voor iemand anders niets mee doen.

Dan koop ik liever iets bekends.

hrscharft
Berichten: 1157
Lid geworden op: 23 apr 2013 14:08
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door hrscharft » 14 aug 2019 00:30

ik gebruik momenteel de novusum variant van dat ding. NVCM something something.
het punt daarbij is om de juiste pc erbij te vinden om betrouwbaar te kunnen frezen.

vaste pc geen succes, ging midden in een programma rare dingen doen
Acer/Asus laptop (dacht misschien groundloop) geen succes zelfde issue
toshiba van mijn vriendin ==> 0 problemen tot nu toe.
Ik heb alleen Koffie nodig op dagen die eindigen op een G.

Portje
Berichten: 127
Lid geworden op: 24 apr 2012 10:16
Locatie: Gemeente Beuningen

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door Portje » 15 aug 2019 22:05

zou het ook met een windows of android tablet werken ?
ik heb een afwijking aan mijn ogen, alles wat ik waterpas zie is scheef

benkr
Donateur
Berichten: 3725
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door benkr » 15 aug 2019 23:03

hrscharft schreef:
14 aug 2019 00:30
ik gebruik momenteel de novusum variant van dat ding. NVCM something something.
het punt daarbij is om de juiste pc erbij te vinden om betrouwbaar te kunnen frezen.

vaste pc geen succes, ging midden in een programma rare dingen doen
Acer/Asus laptop (dacht misschien groundloop) geen succes zelfde issue
toshiba van mijn vriendin ==> 0 problemen tot nu toe.
Dat bedoel ik nu met die onbekende en relatief goedkope dingen, problemen op momenten dat je ze niet kunt gebruiken.
Daarom liggen ze bij mij ergens in een bakje en kijk ik er niet naar om.
Portje schreef:
15 aug 2019 22:05
zou het ook met een windows of android tablet werken ?
Ja en Nee, een tablet heeft heel vaak alleen een USB aansluiting en net zoals in bovenstaande verhaal is dat soms heel onbetrouwbaar, vandaar dat je als het kan Ethernet wilt gebruiken, of een bekend stabiele USB kaart. Ikzelf heb een heel klein PC kaartje gekocht, een mini ITX en die in de besturingskast ingebouwd, zo'n kaartje kost je compleet nog geen 100 Euro (ruim minder zelfs) maar je kunt ook een oude PC gebruiken, mach3 stelt absoluut geen hoge eisen aan een PC.
En Mach3 werkt denk ik niet in een Android omgeving, maar ook daar zijn wel besturingsprogramma's voor die dat wel doen, ik heb er alleen nul ervaring mee. En ik ben ook geen software freak dus daar moet je niet voor bij mij zijn dan.

Wat mij betreft hebben we het over Pokeys57CNC of de Leafboy77 (AKZ2250 geloof ik) controllerkaartje, maar er zijn er nog heel veel meer die ook goed zijn. En omdat je al mach3 in huis hebt zou ik voor een van deze twee kiezen, waarbij Pokeys57CNC het voordeel heeft dat die nog allerlei leuke extraatjes kan ondersteunen zoals een handwiel en extra assen. (maar die extra assen niet in Mach3, dan moet je naar Mach4)
Een handwiel is wel onontbeerlijk voor het soepel werken met een machine, bij mij zit dat handwiel op mijn besturingskast, maar de meeste CNCers hebben een los kastje met wat knoppen en een handwieltje er op.

Portje
Berichten: 127
Lid geworden op: 24 apr 2012 10:16
Locatie: Gemeente Beuningen

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door Portje » 16 aug 2019 10:19

Ik mag een besturingskaart (Pokeys57cnc ?) op mijn verjaardaglijstje zetten.

Ik heb ook een microsoft Surface-Pro-3 die in de oplaadstandaard een utp aansluiting heeft.
Laatst gewijzigd door Portje op 16 aug 2019 10:25, 1 keer totaal gewijzigd.
ik heb een afwijking aan mijn ogen, alles wat ik waterpas zie is scheef

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7492
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door hugo stoutjesdijk » 16 aug 2019 10:23

Portje schreef:
16 aug 2019 10:19
Ik mag een besturingskaart (Pokeys57cnc ?) op mijn verjaardaglijstje zetten.
Ja, er op zetten mag meestal wel, of je het ook gaat krijgen is dan de verrassing. ;-)
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Portje
Berichten: 127
Lid geworden op: 24 apr 2012 10:16
Locatie: Gemeente Beuningen

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door Portje » 16 aug 2019 10:26

Hugo,

ik heb een hele waslijst
kwestie van naar boven schuiven
ik heb een afwijking aan mijn ogen, alles wat ik waterpas zie is scheef

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 7492
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door hugo stoutjesdijk » 16 aug 2019 10:33

Ach, als er niets meer op je wensenlijst staat, wordt het allemaal wel erg saai.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Portje
Berichten: 127
Lid geworden op: 24 apr 2012 10:16
Locatie: Gemeente Beuningen

Re: Van een Stepcraft 600 iets anders maken ?

Bericht door Portje » 16 aug 2019 10:49

ik zit op youtube naar wat filmpjes te kijken van roger webb
die knatst er boomstammen onder, wel grappig
ik heb een afwijking aan mijn ogen, alles wat ik waterpas zie is scheef

Plaats reactie