4e As toolpath

Vragen over alles wat met autodesk producten te maken heeft kunnen jullie hier stellen.

Moderator: Moderators

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2226
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 23 apr 2017 13:17

Hallo allemaal,
Nog steeds ben ik bezig om een 4e as op mijn portaal te bouwen. Ter voorbereiding hierop heb ik een tekeningetje gemaakt in F360 om te kijken of ik een toolpath zou kunnen genereren. Helaas, nog niets wat er op lijkt is er uitgekomen dus tijd om eerst een paar vragen te stellen:
1. Is het mogelijk in F360 een toolpath te maken voor een bewerking op een vierde as?
2. Als dit mogelijk is waar en hoe moet ik dan beginnen?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

arjancnc
Berichten: 108
Lid geworden op: 20 jun 2014 16:17

Re: 4e As toolpath

Bericht door arjancnc » 23 apr 2017 14:24

Dat is mogelijk. Hiervoor is de optie wrapping. Dit is alleen beschikbaar in Fusion Ultimate en dan in de bewerkingen 2D contour, 2D adaptive en 2D pocket. Wrapping kun je gebruiken om een 2D getekende contour te wikkelen om je stuk of om een radiale kamer die geprogrammeerd is in het product te frezen. Vooralsnog is 3D frezen niet mogelijk en meer dan 360 graden continue draaien zonder trucs eigenlijk ook niet


Link
Inventor HSM en Fusion 360 CAM Expert

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2226
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 23 apr 2017 14:31

Is een programma als Deskproto daar meer voor geschikt?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

arjancnc
Berichten: 108
Lid geworden op: 20 jun 2014 16:17

Re: 4e As toolpath

Bericht door arjancnc » 23 apr 2017 15:27

Ballegooijen schreef:Is een programma als Deskproto daar meer voor geschikt?
Ligt eraan wat je wil. Kun je een plaatje sturen van een product dat je wil programmeren?

Je kunt met Fusion zeer eenvoudig hoekverdraaiingen doen, op meerdere vlakken werken, "4assig simultaan" dus je zult nagenoeg alles kunnen maken. Ik ken deskproto verder niet.
Inventor HSM en Fusion 360 CAM Expert

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1779
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 23 apr 2017 15:34

Rondom een groef/kamer frezen (dus over 360 graden) is nog steeds niet mogelijk volgens mij in Fusion, wordt tijd dat ze daar eens wat aan gaan doen.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2226
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 23 apr 2017 17:05

Ligt eraan wat je wil. Kun je een plaatje sturen van een product dat je wil programmeren?
Ik heb willekeurig wat getekend, als test, maar dergelijke figuren zou ik willen maken en graveren.

Afbeelding
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1779
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 23 apr 2017 17:18

Ballegooijen schreef:Ik heb willekeurig wat getekend, als test, maar dergelijke figuren zou ik willen maken en graveren.
Nou, dat kan dus niet.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2226
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 23 apr 2017 17:20

Nou, dat kan dus niet.
Oke, dan ga ik me eens verdiepen in Deskproto Andre.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1779
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 23 apr 2017 17:37

Ballegooijen schreef:Oke, dan ga ik me eens verdiepen in Deskproto Andre.
Tja, dat ken ik nu weer eens niet..... in Fusion kan wel geindexeerd gewerkt worden met een vierde as, en met wat trucjes kan je een groef maken om 360 graden, maar wat jij getekend hebt zit nog in de pen, zal best wel eens komen maar zo ver is het (helaas) nog niet. Ben wel benieuwd wat je uit Deskproto krijgt!

arjancnc
Berichten: 108
Lid geworden op: 20 jun 2014 16:17

Re: 4e As toolpath

Bericht door arjancnc » 24 apr 2017 22:04

Ballegooijen schreef:
Ligt eraan wat je wil. Kun je een plaatje sturen van een product dat je wil programmeren?
Ik heb willekeurig wat getekend, als test, maar dergelijke figuren zou ik willen maken en graveren.

Afbeelding
Dit zou ik wel kunnen maken.
Inventor HSM en Fusion 360 CAM Expert

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2226
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Ballegooijen » 24 apr 2017 22:08

Dit zou ik wel kunnen maken.
Op de draaibank zeker? :lol: Maar kun je in F360 een toolpath maken voor iets dergelijks?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 3890
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door Sven » 25 apr 2017 06:16

De draaivorm?
Dat is het probleem niet, gewoon een doorsnede maken en het profiel door cam halen.

Maar er op graveren is weer heel wat anders, daar zou deskproto wel eens kunnen werken, al heb ik er geen ervaring mee.
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1779
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 25 apr 2017 07:48

arjancnc schreef:[Dit zou ik wel kunnen maken.
Dat wil ik wel eens zien op een roterende 4de as, maar zonder speciale profielfrezen uiteraard....

Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 1779
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: 4e As toolpath

Bericht door andrefc101 » 26 apr 2017 16:25

andrefc101 schreef:
arjancnc schreef:[Dit zou ik wel kunnen maken.
Dat wil ik wel eens zien op een roterende 4de as, maar zonder speciale profielfrezen uiteraard....
@ArjanCNC, was je al zover, ik ben er wel benieuwd naar! Dat opent wat meer perspectieven voor het werken met de vierde as.

Plaats reactie