Fusion - schuine wand maken

Vragen over alles wat met autodesk producten te maken heeft kunnen jullie hier stellen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Toxiq
Berichten: 395
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Fusion - schuine wand maken

Bericht door Toxiq » 22 nov 2018 23:21

Ik heb een elipse getekend, nou dat was zo moeilijk nog niet

148mm x 65mm deze heb door de helft gedeeld dan blijft er een halve elipse over van 72x65
Deze moet 58,4mm hoog worden, echter de bovenste elipse moet kleiner worden, 50x45
Dan wil ik dat de buitenwand (van de elipse, dus niet de vlakke zijde die overbleef na het halveren) van onder naar boven dus schuin loopt

Echter....geen idee hoe ik dat moet doen
als ik 2 elipse in elkaar teken, halveer en dan press/pull probeer toe te passen verdwijnt 1 van de 2 elipsen


Gallerij Link
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4654
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door audiomanics » 22 nov 2018 23:37

Loften… de boven en onderkant van die halve ellips tekenen, op maat en op positie, beiden selecteren en dan Loften..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6382
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door hugo stoutjesdijk » 23 nov 2018 07:45

Ik ken Fusion niet, maar ergens heb ik het idee dat je beter eerst 2 volledige ellipsen kunt verbinden en achteraf de helft wegknippen.
Als je precies weet hoe je het moet doen maakt het misschien niet uit, maar de kans op complicaties is denk ik wel kleiner door eerst de 2 hele ellipsen met elkaar te verbinden.
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Toxiq
Berichten: 395
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door Toxiq » 23 nov 2018 09:12

Ik zal beide proberen, een eerste poging met 2 helften lukte nog niet
Door het doorknippen krijg je 2 losse delen, de halve elipse en de lijn die ik er achter teken om het dicht te maken
Ik kan me voorstellen dat je die 2 lijnen met elkaar moet verbinden, maar daar ben ik nog niet achter
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 7916
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door DaBit » 23 nov 2018 09:15

De handigste methode is inderdaad 'loft'.
https://www.autodesk.com/products/fusio ... s-lofting/

En ik zou persoonlijk de halve ellipsen als zodanig schetsen in plaats van de helft van het 3D object wegknippen. Dat schetsen doe je door wel degelijk een hele ellips te tekenen, de middellijn, en dan met 'trim' het stuk wat je niet nodig hebt weg te knippen.

Kom je ooit in de situatie dat je gewoon een schuine wand wil hebben met overal dezelfde hoek, dan is 'draft' nog wel een handige, of gewoon de bovenste rand selecteren en die met 'press/pull' een stukje naar binnen drukken.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4654
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door audiomanics » 23 nov 2018 09:33

Dit is toch ongeveer wat je wil hebben?
17750
Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Toxiq
Berichten: 395
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door Toxiq » 23 nov 2018 09:36

Gelukt, tof....
Nu nog uitvinden hoe ik dit in tweeen kan delen, of andersom... hoe ik het voor elkaar krijg als ik deze delen in twee heb gedeeld 'loft' toe te passen


Gallerij Link
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 4654
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door audiomanics » 23 nov 2018 09:44

Simpelste oplossing om de helft (of een ander gedeelte) er af te knippen, volgens mij dan, is op in het front aanzicht een rechthoek ruim om het ding heen te tekenen, Dan end sketch, de sketch selecteren, Move (als je rechthoek nog niet op de snijlijn staat), met Extrude trek je die rechthoek naar achter. Als je Cut geselecteerd hebt wordt dat blok rood en verwijderd hij het achterstuk van je ding..
Klaar..
Die ene sketch kan je eventueel nog weg gooien..
Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Toxiq
Berichten: 395
Lid geworden op: 05 nov 2014 22:38

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door Toxiq » 23 nov 2018 09:54

Ik ga het proberen
Ik heb er ook één :-)
Met een hamer past alles...

assink
Berichten: 1721
Lid geworden op: 03 mar 2009 09:06
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door assink » 23 nov 2018 13:15

De ene helft weg knippen en een mirror toepassen?
Heb je 2 body's

Gebruikersavatar
carlo
Berichten: 271
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:33
Locatie: Diepenbeek België
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door carlo » 23 nov 2018 15:09

goeiemorgen

mijn oplossing als f3d file

mvg
carlo
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

DirkSchipper
Berichten: 616
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door DirkSchipper » 23 nov 2018 16:25

Fusion ken ik niet, maar in Solidworks kan ik een solid-part splitsen mbv. een lijn die er in een aanzicht doorheen loopt, ik kan er een vlak doorheen tekenen en dat als split-optie gebruiken, en ook een sketch-plane lukt dat.

Zoiets zal toch ook wel in Fusion bestaan. In de Help zoeken? Google? ...
https://www.google.nl/search?q=fusion+s ... e&ie=UTF-8
De eerste lijkt me raak ...

Gebruikersavatar
carlo
Berichten: 271
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:33
Locatie: Diepenbeek België
Contacteer:

Re: Fusion - schuine wand maken

Bericht door carlo » 23 nov 2018 19:37

goeiemorgen

ik heb het centrum van de ovaal op het nulpunt gezet en daar zet fusion zijn vlakken
heb na de loft een spilt gedaan over het YZ vlak
dan maak je 2 bodie's waarvan je dan 1 kan tonen of niet en zelfs selecteerbaar maken of niet

ieder pakket heeft zo iets
ze kijken het gewoon af van elkaar

mvg
carlo

Plaats reactie