leadshine protuner programmeerkabel

Moderator: Moderators

kawarider
Berichten: 806
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door kawarider » 27 sep 2019 13:55

Dag heeft iemand een kabel zodat ik de alarmuitgang van esd driver om kan zetten van no naar nc? Of tips om het zonder kabel te doen?

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5175
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door audiomanics » 27 sep 2019 16:12

Communiceren van de computer naar de driver met Protuner moet je gewoon met een kabel doen.. Je computer moet nog wel een RS232 uitgang hebben.. Als je nog een telefoonkabeltje met zo'n RJ11 (dacht ik) stekertje soldeer je die draadjes zo aan een DB9 connector..
In de bijlage het aansluitschema voor zo'n kabeltje...
Voor de HBS507 drivers heb je de V1.3 van protuner nodig..

En ja, ik heb er meerdere gemaakt... Kan er ook wel een voor je maken, als het je niet lukt.. Moet dan wel nog wat plugjes bestellen (die female DB-9 heb ik niet meer liggen namelijk)

Kees
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door Jasper » 27 sep 2019 16:22

Ik heb nog wel een female DB9 liggen maar er zit helaas voor jouw een RJ45 aan dus zal je toch nog een telefoonsnoer moeten slopen.
Ik dacht het af te kunnen met een USB PL2303HX maar die werkt niet meer op W10, Is wel oude firmware voor maar ook dan doet hij het heel af en toe wel en dus meestal niet.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5175
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door audiomanics » 27 sep 2019 16:51

Klopt wel.. in de PDF staat RJ11, RJ45 is namelijk 8 polig en RJ11, in principe, 6-polig.. Bij telefoonsnoertjes worden alleen de middelste vier gebruikt... Hier ook, dus dat komt mooi uit..
Van die RJ-11 connectortjes heb ik nog een zakje vol liggen..
Juist voor deze toepassing heb ik er bij de aanschaf van een PC op gelet dat er nog een RS232 uitgang op zit.. En anders heb je vast nog wel ergens een oude PC staan met zo'n poort..

En anders sluit ik je drivertjes hier even aan op mijn testopstelling en zet dat bitje even voor je om... Kost je dan alleen twee keer verzendkosten..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door Jasper » 27 sep 2019 17:30

De kabel die ik had met SUB9 is een kabel om een RS232 poort te verbinden met een patch unit. Was over en niet gekocht voor mijn Leadshine.

Ik heb geen RS232 op mijn pc dus vandaar dat ik usb probeerde maar helaas is de PL2303HX outdated.

John Sellis
Donateur
Berichten: 568
Lid geworden op: 10 mar 2014 13:09

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door John Sellis » 27 sep 2019 17:39

[quote=kawarider post_id=200355 time=1569585347 user_id=11917]
Dag heeft iemand een kabel zodat ik de alarmuitgang van esd driver om kan zetten van no naar nc? Of tips om het zonder kabel te doen?
[/quote]

Zonder kabel kan met een extra relais......

kawarider
Berichten: 806
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door kawarider » 27 sep 2019 18:01

Thx mannen. Rj11 is hier ook te koop. Meerdere, het zal wel niet in een keer goed gaan. Makkelijker dan relais. Eens zien of t lukt.

kawarider
Berichten: 806
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door kawarider » 27 sep 2019 18:19

Kees, nog effe: front side is als je op de pinnen kijkt? Of in dit geval gaatjes, niet de soldeerkant?

Jasper
Berichten: 496
Lid geworden op: 05 jul 2019 09:39
Locatie: Kedichem
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door Jasper » 27 sep 2019 18:34

Ja dat is op de pinnen van de stekker (welke in de pc gaat die kant), dus niet de pinnen op de pc.
Laatst gewijzigd door Jasper op 27 sep 2019 18:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5175
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door audiomanics » 27 sep 2019 18:35

Bij iedere DB-9 plug staat er heel klein naast de pennetjes aan de soldeerzijde een 1 een 5 een 6 en een 9... Kan niet missen, goed kijken..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

kawarider
Berichten: 806
Lid geworden op: 17 okt 2016 20:46
Locatie: Drongelen
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door kawarider » 28 sep 2019 17:16

Nou. In een keer goed. Mooi beetje rust in de tent.

Maar nu komt er toch weer stoom uit mijn oren. Leadshines geven spanningsval van 10 v over de alarmuitgang. Hoe zit dat dan?

Kabeltjes getrokken. Ingang van de bob schakelt naar nul. Werkt niet. Toen een relais geprobeerd. Van de 24 v is nog 4 v over na twee drivers! Elke driver laat 10 v vallen. Ben ik nou tjoektjoek?

benkr
Donateur
Berichten: 3724
Lid geworden op: 16 jun 2012 16:32
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door benkr » 28 sep 2019 17:28

kawarider schreef:
28 sep 2019 17:16
Ben ik nou tjoektjoek?
Goh, wat heb jij een zelfkennis.

Kjelt
Donateur
Berichten: 1780
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door Kjelt » 28 sep 2019 17:29

Hi Joep,
Als je nu alle uitgangen als nc hebt staan dan moet je wel op de polariteit letten.
Het zijn optocoupler uitgangen dus de alarmingang is bij jou 24V via een weerstand van ? kOhm? Max 15mA trekken dus weerstand van 1k5 of hoger is goed.
Vanaf die weerstand naar de plus van de eerste driver Alm, de min naar de volgende plus van de volgende driver en de laatste min moet weer hard aan de 0V die bij die 24V hoort?

Heb je het zo geschakeld, staan alle drivers op groen (geen alarm) en dan valt ervtoch 10V over?

Gebruikersavatar
audiomanics
Donateur
Berichten: 5175
Lid geworden op: 28 feb 2007 09:31
Locatie: Appelscha
Contacteer:

Re: leadshine protuner programmeerkabel

Bericht door audiomanics » 28 sep 2019 17:50

Het zijn inderdaad transistors in de uitgang.. die geleiden maar in één richting.. het is dus zaak dat je ze op de juiste wijze met elkaar in serie zet.. zal even zoeken of ik daar ook een duidelijke tekening van heb... I'l be back..

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>

Plaats reactie